Nogomet

Bilić: "Užas i horor, Olić je jedan i jedini, ne znam ima li itko takvog igrača"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.06.2012.
Bilić: "Užas i horor, Olić je jedan i jedini, ne znam ima li itko takvog igrača"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Na dan ponovnog okupljanja u Zagrebu, hrvatsku je reprezentaciju dočekala vijest kako Ivica Olić zbog ozljede iz Osla neće moći krenuti sa suigračima prema Poljskoj i Ukrajini. Izbornik Bilić bio je izrazito pogođen time...

"Užas i horor", bile su riječi kojima je hrvatski izbornik Slaven Bilić reagirao na vijesti o težini ozljede Ivica Olića. Novi napadač njemačkog Wolfsburga morat će propustiti Europsko prvenstvo zbog puknuća mišića.

"Ne mogu riječima opisati koliko me pogodilo. Čast svima, no Olić je jedan i jedini, ne znam ima li itko takvog igrača, kralja za najveće utakmice. Odlučivao je dvoboje s Italijom, Njemačkom, Engleskom, Turskom. Njegov izostanak je strašan hendikep za nas, u šoku sam. Ne samo ja, nego svi mi. No, tako je kako je i možemo i moramo dalje".

Informacija iz Münchena bila je neočekivana: "Ne znam što reći, očekivali smo da će Olić morati pauzirati nekoliko dana, dok su liječnici bili optimistični. Čak mi je i sam Olić rekao da mu ni na kraj pameti nije takva mogućnost, uz sav oprez".

Umjesto Ivice Olića na Europsko će prvenstvo putovati Nikola Kalinić, koji je bio otpao s preliminarnog popisa putnika.

"Kalinić se apsolutno nametnuo kroz pripreme. Sjajan je igrač u savršenoj formi, bez ikakve dvojbe, i bilo mi je teško odreći ga se. Preostala četvorica bila su objektivno ispred njega, a plan je bio ići na EP s četvoricom. On je sportaš od glave do pete, nije mogao ništa izgubiti u posljednjih nekoliko dana. Očekujem da pomogne reprezentaciji na najvišoj razini. On to može, treba nam i znam da će biti pravi", zaključio je Slaven Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.06.2012. u 11:53
    e moj gosp. Bilicu, ako Vam je Ola tako vazan igrac za velike utakmice - a one nam valjda predstoje na EP, kaj ne? - zasto ste ga onda uveli u igru?? Cuvali ste (sasvim opravdano) Luku i Carlija, a Olu ne.... Btw vec tijekom prenosa se kod foula moglo vidjeti da se ne radi o sitnici, kako mu je... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 23:27
    galebe, e moj galebe, napravit ce na Euru ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 23:19
    Takve se stvari desavaju svima, sreca da imamo dosta solidnih napadaca. Mogli smo bez Boke, mozemo i bez Olica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 23:03
    Ola je nositelj Hrvatske i trebao je biti tamo.... steta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 23:02
    Šteta zbog Olića...nitko ne može pritisnut zadnju liniju protivnika kao naš neumorni Ivica...svako veliko natjecanje izgubimo nekog velikog igrača ali ne mora sve biti ni loše, naši su poznati po tome da najbolji budu kad ih svi otpišu...Idemo Vatreni!!!
    Obrisan korisnik