Nogomet

Trapattoni: "Moram odlučiti da li žrtvovati jednog napadača"

Ante Dubravac • utorak, 05.06.2012.
Trapattoni: "Moram odlučiti da li žrtvovati jednog napadača"
Foto: EPA

Nakon što su odigrali samo 0:0 protiv Mađarske u zadnjoj provjeri prije odlaska na Euro izbornik Irske Giovanni Trapattoni našao se u dvojbi koji sustav suprotstaviti Hrvatima u prvom kolu.

Iako konačnih 0:0 i nije tako loš rezultat činjenica da je Mađarska bila bolja momčad te imala nekoliko vrlo izglednih prilika zabrinula je iskusnog izbornika Giovannija Trapattonija.

"Treba nam još jedan igrač u sredini. Moramo imat ravnotežu u igri te ćemo se očito morati odreći jednog napadača," izjavio je Trapattoni nakon utakmice protiv Mađarske u Budimpešti.

"Nismo izgubili i nitko se nije ozlijedio, a to je najvažnije. No, bila je ovo teška utakmica za nas, pogotovo u prvom dijelu kada su Mađari dominirali, a mogli su nam zabiti dva ili tri gola."

Ipak irski strateg najavljuje određenu promjene iako je najavio da će momčad koja krene protiv Mađarske započeti i na Europskom prvenstvu: "Morat ću odlučiti da li žrtvovati jednog napadača za utakmicu s Hrvatskom jer imamo problema kada protivnik igra s jednim napadačem," zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!