Nogomet

Smorodskaja: "Klub predlaže pojačanja, a trener ih odobrava"

Ante Zovko • utorak, 05.06.2012.
Smorodskaja: "Klub predlaže pojačanja, a trener ih odobrava"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Olga Smorodskaja, predsjednica Lokomotiv Moskve, čiju momčad nakon Europskog prvenstva preuzima hrvatski izbornik Slaven Bilić, stala je u obranu sustava dovođenja pojačanja.

Bilićev prethodnik Jose Couceiro požalio se da se politika transfera diktira odozgo odnosno da nije imao mnogo utjecaja na dovođenje pojačanja.

Tijekom 2012. Lokomotiv je potpisao nekoliko igrača od kojih neki očito nisu bili po ukusu 49-godišnjeg trenera. U intervjuu za Sport-Express rekao je da je tražio samo španjolskog veznjaka Alberta Zapatera, koji je došao u kolovozu kao slobodan igrač.

Predsjednica Olga Smorodskaja, koja je preuzela klub 2010., rekla je da nije pročitala intervju, ali je odgovorila bivšem treneru: "Selekcijske aktivnosti su privilegija kluba. Klub predlaže pojačanja, a trener ih odobrava."

Couceiro je treći trener koji je dobio otkaz u njezinom mandatu. Portugalac je dodao: "Skautska služba radila je po svome, a to je pogrešno. To ne znači da su svi igrači koji su se pojavili u momčadi bili loši. Ali se u načelu ne slažem s takvim stavom."

Bivši trener preuzeo je Lokomotiv u lipnju 2011. i počeo mandat s 12 utakmica bez poraza u prvenstvu. Međutim, u sljedećih 16 ostvario je samo tri pobjede doživjevši pet poraza u posljednjih osam utakmica. Momčad je završila na sedmoj poziciji, što nije bilo dovoljno da osigura kvalifikacije za Europsku ligu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 22:36
    Ako opstane u Lokomotivu, i napravi s njima neki rezultat svaka čast! Puno je tu očekivanja, nerijetko nerealnih a rezultat se traži jučer! Bar su pare na računu, tu nema neizvjesnosti :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 16:43
    toliko o želji bilića da bude manager engleskog tipa :(
    Obrisan korisnik