Tenis

Ljubičić: "Mislim da mogu uistinu pomoći igračima"

Mišo Gulić • srijeda, 06.06.2012.
Ljubičić: "Mislim da mogu uistinu pomoći igračima"
Foto: Kristijan Komarica

Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić otkrio je kako se u bliskoj budućnosti namjerava pozabaviti tenisom na jednoj drugoj razini nego je to bio slučaj do sada, uvjeren da može stvari promijeniti na bolje.

Nakon što je u travnju objavio kraj karijere Ivan Ljubičić još uvijek se "bori" s upražnjavanjem slobodnog vremena, a u intervjuu koji je dao za britanski BBC veliki hrvatski tenisač je svjestan potpuno novog načina života koji je pred njim: "Mislim da nema načina da se nadoknade emocije koje proživljavate dok igrate, zato ću sada morati potražiti neke druge. Veselim se budućnosti, uzet ću slobodno ljeto i razmisliti što želim raditi. Sretan sam što neke stvari mogu raditi iz ljubavi, a ne zbog novca."

Ljubičić je potom izrazio zanimanje da se nakon profesionalne karijere posveti radu u tenisu na sasvim drugom nivou i nekim sasvim drugim terenima: "Smatram da mogu pomoći dečkima. Ipak sam šest godina bio predsjednik Vijeća igrača. Igrači su dobro zastupani danas, ali smatram da bih ja mogao još više učiniti za njih. Od kada sam se umirovio, mnogi su me tražili za savjet. U Wimbledonu će biti jedan izborni sastanak i možda se i ja pojavim tamo."

Na pitanje kakav je utjecaj igrača na važne odluke poput dužine sezone ili raspodjele novca, Ljubičić je rekao: "Mislim da je situacija zadovoljavajuća, čak je i sezona malo kraća nego prije. Glas igrača se itekako čuje, samo što je potrebno neko vrijeme da se sve posloži. Svjestan sam da su neki igrači nestrpljivi i da bi željeli da se stvari promijene odmah, ali to tako ne ide."

Iako je u juniorskoj konkurenciji došao do finala Wimbledona, hrvatski tenisač u seniorskoj konkurenciji niti izbliza nije bio toliko uspješan na travi: "Nikada se nisam posebno pripremao za travu. Istina, imao sam odličnu juniorsku karijeru, ali zaista nikada nisam bio posebno fokusiran na tu podlogu. Posljednjih 15-ak godina trava je od iznimno brze postala jako spora podloga i uvijek sam osjećao da mi servis nije dovoljno jak adut kao na drugim podlogama."

"Ako k tome dodamo i činjenicu da mi return nikada nije bio jača strana, onda je jasno da sam se malo mučio i da nikada nisam prošao dalje od treće runde. Sretan sam što sam barem u svom posljednjem meču u Wimbledonu igrao na centralnom terenu", dodao je na kraju Ljubičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios12.06.2012. u 11:59
    ovo kad čujem o lažiranju godina i uzimanju identiteta, srat mi je sila... To govore ljudi koji uglavnom nemaju pojma o tenisu...Drugo, milion puta sam reko da ste mi s plaćanjem poreza u Monte Carlu dosadni, jer ja sam prvi koji nebi dao kune ovoj usranoj pljačkaškoj zemlji. treće, sve što je... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 20:24
    Ljubo je uvjek bio ljudina i veliki sportaš tvoja pomoč je neophodna i dobro došla
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 06:47
    u wimbledonu kao junior pobjedio je isključivo lažirajući godinu rođenja, tako da je bio min. 2 do 3 godine stariji od konkurencije. (ima mlađeg brata pa je uzeo njegov identitet). Priče tipa , nisam imao dobar retern, nisam se spremao za travu neka taj dripac objesi mačku o rep. Prodavač magle.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:45
    legenda
    Obrisan korisnik