Nogomet

Nagrađeni najbolji u juniorskoj Prvoj HNL

Damir Žbulj • četvrtak, 07.06.2012.
Nagrađeni najbolji u juniorskoj Prvoj HNL
Foto: Vedran Tolić

U organizaciji Meteora produkcije, koja je tijekom sezone pratila juniorsku Prvu HNL i donijela ju na male ekrane, na prigodnoj svečanosti dodijeljene su nagrade najboljim, najzaslužnijim i najuspješnijim pojedincima. Proglašeni su tako trener i igrač sezone, a nagrade su uručene i najboljima po pozicijama - vrataru, braniču, veznom igraču te napadaču...

Uzbudljiviju završnicu juniorske sezone Prve HNL teško se moglo zamisliti, a dodjela nagrada najboljim pojedincima, nakon što je titula prvaka ipak otišla u ruke Hajduka, bila je samo šlag na tortu jedne odlične sezone, koja je još jednom dokazala kako u Hrvatskoj mladih nogometnih talenata ne nedostaje. Splićani su pobjedu protiv Hrvatskog dragovoljca, u nevjerojatnoj drami, pred oko dvije tisuće gledatelja, osigurali dvije minute prije kraja dvoboja, s devetoricom igrača na travnjaku, čime su na finalnoj ljestvici preskočili Osijek i tako osigurali titulu i veliko slavlje nakon sedam dugih godina čekanja.

Točka na i ove zanimljive sezone stavljena je održavanjem prve Večeri juniorskog nogometa, prigodne svečanosti, gdje su dodijeljene nagrade najistaknutijim pojedincima, koje su izabrali treneri, voditelji škola nogometa te kapetani klubova koji se natječu u juniorskoj Prvoj HNL. Sve u organizaciji Meteora Produkcije, tvrtke koja je kao vlasnik televizijskih prava pratila juniore tijekom čitave sezone, realizirala prijenose te je mlade nade hrvatskog nogometa dovela na male ekrane.

Iako su ostali kratki za obje titule, nogometaši Osijeka bili su pravo osvježenje ovosezonskog juniorskog natjecanja. U finalu Kupa, koje je odigrano kao uvertira uzvratnog finalnog dvoboja seniora Osijeka i Dinama na Maksimiru, ostali su bez trofeja nakon minimalnog poraza od Dinama. Bez naslova prvaka ostali su dvije minute prije završetka finalne utakmice prvenstva, gdje ih je u foto-finišu prestigao Hajduk. No, Osječani nikako nisu gubitnici te su još jednom dokazali kako se s mlađim kategorijama u Slavoniji odlično radi pa je nagrada za najboljeg trenera zasluženo otišla u ruke Ivice Kuleševića. Na kraju, Kulešević nije bio nezadovoljan, nego je bio ponosan na uspjeh kojeg su njegovi igrači ostvarili. Tijekom sezone juniori Osijeka imali su nevjerojatan niz od 15 uzastopnih pobjeda, što je stvarno bio podvig za pamćenje.

Trener godine nalazi se u Osijeku

"Iako smo ostali bez oba trofeja, bio sam prvi koji sam čestitao Hajduku na osvojenoj tituli, a bio sam i prvi koji je čestitao Dinamu na osvojenom Kupu. Ova nagrada je za mene utješna, a rado bih je podijelio sa svojim igračima, jer su oni to i zaslužili. Lijepo je imati niz od 15 pobjeda, ali moram naglasiti kako u Osijeku imamo odlične igrače, s kojima se odlično radi. Nema tu puno filozofije," kazao je trener Ivica Kulešević prilikom preuzimanja nagrade za trenera godine u juniorskoj kategoriji.

Bez obzira što su ostali bez titule u prvenstvu, nogometaši Dinama osvojili su Kup, a nagrada za najboljeg igrača juniorske sezone otišla je u ruke njihovog Domagoja Pavičića. "Hvala svima koji su glasali za mene, no, posebne zahvale idu mom treneru Igoru Cvitanoviću te mojim suigračima. Samo se nadam kako ćemo iduće sezone biti bolji u prvenstvu," naglasio je Pavičić, najbolji igrač juniorske Prve HNL.

Podijeljene su i nagrade za najbolje igrače po pozicijama. Tako je za najboljeg vratara proglašen Osijekov Marko Malenica, dok je najbolji obrambeni igrač, branič Dinama Jozo Šimunović.

Najbolji vezni igrač je Ivan Tomičić, iz redova prvaka, juniorske ekipe Hajduka. "Ovo je bila jedna odlična sezona! Stvarno nam se sve na kraju isplatilo i mislim da smo zaslužili naslov prvaka. Zahvaljujem trenerima Krstičeviću, Andrijaševiću i Juriću, koji su tijekom sezone radili s nama, ali i voditelju škole nogometa Hariju Vukasu. Oni su razlog mog, ali i Hajdukova uspjeha ove sezone," poručio je Tomičić.

Nagrada za najboljeg napadača otišla je u ruke Tomislava Kiša, također nogometaša splitskih Bilih, a nagradu mu je uručio Igor Cvitanović, donedavno najbolji strijelac u povijesti Prve HNL, a trenutno jedan od trenera juniora u Dinamu. "Stvarno mi je drago zbog ove nagrade, ali na prvom mjestu mi je naslov prvaka s Hajdukom, za kojeg smatram da smo i više nego zasluženo osvojili. Zahvaljujem i Igoru Cvitanoviću koji mi je uručio nagradu. Sumnjam da ću ga dostići po broju golova u HNL-u, no, nikad se ne zna," u slavljeničkom raspoloženju poručio je Kiš.

Slika 1 od 1.
Foto: Vedran Tolić

Posebno priznanje za fair play dobio je branič Rijeke Marin Romić, koji je kroz sezonu zaradio samo tri javne opomene, ali se istaknuo i svojim ponašanjem na terenu: "Zahvaljujem na nagradi, mnogo mi znači. Kao obrambeni igrač dobio sam u sezoni samo tri žuta kartona, ali to je očito zato jer ne volim udarati svoje protivnike," u ležernom tonu zaključio je Romić.

Posebna priznanja i zahvalnice za pomoć u organizaciji ovog projekta Meteora produkcije dobili su i Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL, Jura Ozmec, glavni urednik Sportske televizije, gdje se i prikazuju juniorske utakmice. Plaketu su dobili i Mišo Krstičević, Sportske novosti, ali i Slaven Belupo, koji je prepoznat kao klub koji je najbolje surađivao s produkcijom. Izabran je i najbolji sukomentator, a nagrada je otišla u ruke Miroslava Stipića.

U svečanom i slavljeničkom tonu zaključena je još jedna juniorska sezona hrvatskog nogometa, a možemo se nadati kako ćemo najbolje pojedince, mlade hrvatske nogometne nade, što prije gledati i u seniorskoj konkurenciji.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 21:10
    čestitke mladim nadama
    Obrisan korisnik
  • russell07.06.2012. u 16:41
    nisam mislio sada, jednom...
    russell
  • snoopy07.06.2012. u 15:55
    zašto bi preuzimao seniore, kad je ovako puno korisniji, ako će izbacit par igrača za seniorsku momčad, to je bitnije osijeku da posije nekog može i unovčit
    snoopy
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 14:13
    Svaka čast kuleševiću, ali nitko ne treba preuzimati osijek dok je Mršić tu
    Obrisan korisnik
  • russell07.06.2012. u 13:22
    Kulešević se čini kao odličan trener i nadam se da će uskoro preuzeti i seniore Osijeka
    russell