Tenis

Sara Errani porazila Samanthu Stosur za svoje prvo Grand Slam finale

Vedran Babić • četvrtak, 07.06.2012.
Sara Errani porazila Samanthu Stosur za svoje prvo Grand Slam finale
Foto: EPA

Treću godinu u nizu talijanski tenis imat će svoju predstavnicu u finalu Roland Garrosa. Ove godine to će biti Sara Errani, koja je u prvom polufinalu porazila šestu nositeljicu Samanthu Stosur...

Sezona iz snova Sare Errani postala je još bolja. Talijanka je sa 7:5, 1:6, 6:3 porazila Samanthu Stosur i plasirala se u svoje prvo Grand Slam finale u pojedinačnoj konkurenciji.

Bivša finalistica u ovaj je dvoboj ušla kao favoritkinja, no Errani, kojoj je ovo bio prvi polufinalni nastup, se pokazala prečvrstom. Stosur je zabijala više izravnih poena (46-22), ali je i više griješila (48-21). Upravo su je pogreške koštale meča jer je u odlučujućem setu pogriješila čak 21 put.

U toj dionici meča Australka je nadoknadila zaostatak od 3:0 i izjednačila na 3:3, da bi potom kod 3:4 još jednom izgubila svoj servis. Talijanka je bez izgubljenog poena odservirala za meč.

Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj i prva pobjeda Errani, koja je od Stosur izgubila nedavno na zemljanom turniru u Rimu (6:3, 7:5). Errani do ovog turnira nije imala ni jednu pobjedu nad tenisačicom iz Top 10, a onda je pobijedila Kerber pa sada i Stosur.

Errani će u subotnjem finalu protiv Marije Šarapove ili Petre Kvitove tražiti svoj šesti naslov u karijeri i četvrti ove sezone nakon što je osvojila tri zemljana turnira (Acapulco, Barcelona, Budimpešta). Nastupit će i u finalu parova zajedno sa svojom sunarodnjakinjom Robertom Vinci.

Stosur ostaje na dva Grand Slam finala i jednom naslovu (US Open 2011.), te samo tri ukupno. Roland Garros je osvojila 2006. godine, ali u paru s Lisom Raymond.

Roland Garros, polufinale (Ž):
Sara Errani (Italija, 21) - Samantha Stosur (Australija, 6) 7:5, 1:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 07:00
    brže od toga za zemlju joj i ne treba. Izdržljiva je ko mazga i ne griješi puno. Dobitna kombinacija. (ima sve ono što ćilić nema :))))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 23:57
    ta errani servira u prosjeku 130 kmh haha smiješno da takva igračica igra finale grand slama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:44
    a vi se cilica dovezali ko pijan plota ,sara je osvojila 2 turnira ove godine na zemlji i ima igru za tu podlogu i ne bi cudio kada bi i mariju tukla jer zena vraca svaku loptu i psihicki je jaca nego ijedna igracica...amo sara po naslov
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:13
    S malom razlikom što Čilić ne dolazi do finala ni manjih turnira! Uz dužno poštovanje ovako nešto u muškom tenisu, i nije baš moguće! Kao da recimo Granollers, Troicki ili Kohlschreiber dođu do finala. Bilo kako bilo razbucaće je Šarapova, ali opet svaka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 18:12
    a bome ni meni :)) iako puno veca klasa stosur, ali danas je bila kao cilic :)) errani u finalu je isto kao da cilic dode do finala RG
    Obrisan korisnik