Tenis

Šarapova preko Kvitove do finala Roland Garrosa i povratka na poziciju broj jedan

Vedran Babić • četvrtak, 07.06.2012.
Šarapova preko Kvitove do finala Roland Garrosa i povratka na poziciju broj jedan
Foto: EPA

Sari Errani u subotnjem finalu Roland Garrosa pridružila se druga nositeljica Marija Šarapova, koja je nadigrala Petru Kvitovu u dva seta i izborila povratak na prvo mjesto WTA ljestvice...

Marija Šarapova revanširala se Petri Kvitovoj za poraz u lanjskom finalu Wimbledona. Ruskinja je sa 6:3, 6:3 za 74 minute igre prošla u svoje prvo finale Roland Garrosa te će u subotu protiv Sare Errani tražiti kompletiranje "Grand Slama" tj. osvajanja svih četiriju najvećih turnira.

2004. godine osvojila je Wimbledon, 2006. US Open, a 2008. Australian Open. To je do sada pošlo za rukom Margaret Court, Chris Evert, Martini Navratilovoj, Steffi Graf i Sereni Williams. Uz to, Šarapova će u ponedjeljak preskočiti dosadašnji broj jedan WTA ljestvice, Viktoriju Azarenku.

Šarapova o povratku na poziciju broj jedan: "Lijepo je znati da ću opet biti prva. Prije nekoliko godina nisam znala hoću li ikada više igrati profesionalno, a kamoli postati broj jedan i ući u svoje prvo finale na Roland Garrosu. Morate proći kroz štošta da biste došli do ovoga, no kada dođete onda shvatite da je sve vrijedilo. Igram tenis od svoje četvrte godine, predala sam mu se. Kada mi je na neko vrijeme bio oduzet, shvatila sam koliko sam zahvalna i sretna što ga mogu igrati."

"Bilo je teško odigrati dobar meč s obzirom na vjetar. Strpljenje je bilo jako važno, ne smijete si dozvoliti frustracije nakon nekoliko promašenih udaraca. Kvitova mi je zadala mnogo problema i jako sam sretna što sam pobijedila u dva seta", izjavila je Šarapova, koja je imala pet izravnih poena više od suparnice (15-10) i tri neprisiljene pogreške manje (20-17).

Kvitova, koja se do polufinala nije susrela ni s jednom nositeljicom, pohvalila je igru svoje suparnice.

"Marija je igrala jako dobro. Napredovala je, ne samo na zemlji. Nisam igrala loše, ona igra jako brzo i teško joj je reternirati. Zaslužila je pobjedu i sada je broj jedan na svijetu. Drugi put moram biti na suprotnoj strani ždrijeba."

Šarapova će u subotu nastupiti u svom sedmom Grand Slam finalu. Uz spomenuta tri naslova, tri poraza doživjela je na Australian Openu 2007. (S. Williams), Wimbledonu 2011. (Kvitova) i Australian Openu 2012. (Azarenka).

Ukupno će joj to biti 43. pojedinačno finale karijere. Do sada je osvojila 26 naslova, od čega pet na zemlji u isto toliko finala. Na toj podlozi ove sezone osvojila je Stuttgart i Rim.

25-godišnja Ruskinja i njezina subotnja suparnica, Errani, do sada se nisu sastajale, a zanimljivo, po datumima rođenja dijeli ih samo deset dana. Šarapova je rođena 19. travnja 1987. godine, a Errani 29. travnja.

Roland Garros, polufinale (Ž):
Marija Šarapova (Rusija, 2) - Petra Kvitova (Češka, 4) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 23:46
    ES, micho dušmanović dolazi u obzir kad HTV bude imao sliku primjerenu 2012. godini.
    Obrisan korisnik
  • Gomez6907.06.2012. u 23:14
    ma šta 50, 150... ajde neka šarapova još i zemlju osvoji, pa bude kompletna.
    Gomez69
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 23:07
    subota popodne, HRT 2, Mićo Dušanović i Marija Šarapova na volume 50, pa neka susjedi misle što hoće :P
    Obrisan korisnik