Tenis

Nadal bez milosti prema sunarodnjaku Ferreru izborio sedmo finale Roland Garrosa

Vedran Babić • petak, 08.06.2012.
Nadal bez milosti prema sunarodnjaku Ferreru izborio sedmo finale Roland Garrosa
Foto: EPA

Šesterostruki osvajač Roland Garrosa, Rafael Nadal, plasirao se u svoje sedmo finale na tom turniru. U prvom polufinalnom ogledu dana Nadal je u španjolskom okršaju bez ikakvih problema nadigrao Davida Ferrera prepustivši mu ukupno samo pet gemova...

Impresivan niz Rafaela Nadala na ovogodišnjem Roland Garrosu nastavio se i u petak protiv Davida Ferrera. Šesterostruki pobjednik ovog turnira slavio je s glatkih 6:2, 6:2, 6:1 pa će tako u nedjeljno finale protiv Novaka Đokovića ili Rogera Federera ući sa samo 35 izgubljenih gemova i samo jednim izgubljenim servis gemom u šest mečeva.

Statistika

Nadal - Ferrer
Trajanje meča: 1h 46min
Prvi servis (%): 60%/56%
Poeni na prvom servisu (%): 85%/51%
Poeni na drugom servisu (%): 58%/41%
Asovi: 2/1
Dvostruke pogreške: 1/3
Izravni poeni: 26/17
Neprisiljene pogreške: 16/35
Break lopte: 7/10 // 0/2
Izlasci na mrežu: 13/13 // 6/14
Ukupan broj poena: 83/48

"Bio je ovo jedan od mojih najboljih mečeva na ovom terenu. Uvjeti nisu bili idealni, no odigrao sam sve kako treba. Dobro sam servirao, mijenjao smjerove. Bekhend sam igrao najbolje od svih mečeva, a forhend mi je dobar tijekom cijelog turnira", izjavio je presretni Nadal.

Iako je i Ferrer uoči polufinalnog ogleda s Nadalom bio prilično uvjerljiv u svojim mečevima u posljednjih desetak dana, ponovno je bio bez protuigre za svog slavnijeg i uspješnijeg sunarodnjaka. Dobro je krenuo u meč i u otvaranju propustio dvije break lopte, nakon čega je Nadal ubacio u brzinu više i do kraja seta realizirao obje svoje break prilike za 6:2.

U drugom setu, koji je kod 4:1 za Nadala bio prekinut na nešto više od sat vremena zbog kiše, drugi nositelj ponovno je realizirao obje break prilike, a na servisu je izgubio samo četiri poena.

Samo u rijetkim izmjenama Ferrer, kojemu je ovo bilo prvo polufinale na Roland Garrosu, je imao inicijativu, a onda kada bi je i imao, često bi svoje udarce odigravao pod kočnicom, barem je tako izgledalo. Uz to je i jako puno griješio (35 neprisiljenih pogrešaka).

Nije to bila ni sjena igrača koji je pobijedio Andyja Murraya ili koji je Mihajla Južnija ostavio na četiri gema. Nadal je jednostavno na sve imao odgovor te je treći set zaključio s tri oduzeta servisa.

"Dao sam sve od sebe, ali nema se što reći kada je protivnik bolji od vas. Nisam imao nikakvu šansu. On je najbolji igrač na zemlji u povijesti i danas je odigrao nevjerojatan meč. Jako sam sretan svojom igrom na ovom turniru. Danas nisam odigrao dobro, ali ovo je moje prvo polufinale na Roland Garrosu", izjavio je Ferrer.

Bio je to njihov jubilarni 20. međusobni susret i 16. pobjeda Nadala, od čega 13. na zemlji u 14. ogledu. Ferrer je slavio u njihovom prvom susretu 2004. godine na zemlji u Stuttgartu, no u 13 narednih okršaja na toj podlozi osvojio je samo dva seta. Posljednji put to se dogodilo još u Barceloni 2008. godine.

Ove sezone Ferrer je pružio puno veći otpor u Barceloni (7:6 (1), 7:5) i Rimu (7:6 (6), 6:0), no stadion Philippe Chatrier ipak je druga priča i ondje mu Rafa nije pružio ni zrno šanse.

26-godišnjak iz Mallorce tako se plasirao u svoje 16. Grand Slam finale. Do sada je osvojio deset naslova, od čega šest u Parizu. Ukupno će mu to biti 71. pojedinačno finale karijere u kojem će tražiti jubilarni 50. naslov tj. 36. na zemljanoj podlozi.

Roland Garros, polufinale (M):
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - David Ferrer (Španjolska, 6) 6:2, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 19:10
    pa evo vidi se sve kod ovog rezultata (4:6, 3:6, 6:2, 2:1 break). Sada mu podloga smeta. Ma pusti balkan jer to nema veze sa ovom pričom. Đoković je propustio 1. set kad je stigao na 3:3. Vidio si Nadalov pogled. U stilu šta sad da radim. Na kraju će Nadal vjerovatno dobiti jer teško... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 15:34
    Jeau Nadal. Dobiva Đoković u 4 seta, ima igru za Nadala, boji ga se Rafa, bla bla. Možda nisam dovoljno star, ali bolje prezentacije u životu od ovogodišnjeg Nadalova RG-a ja vidio nisam. Ja ne znam kako bi to itko, pa i Đoković trebali odigrat da ga dobiju u ovakvoj formi, i to u 4 seta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 14:38
    Istina je sve šta kažeš ali pakleni su samo ne protiv Nadala. Jednostavno se predaju nakon prvog seta i to je to. Ubije im volju i gotovo. Protiv Đokovića svi igraju lakše jer on drukćiji tip. Nadal kad nanjuši krv još jače igra dok Đoković igra koliko treba. I to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 13:18
    MA gle, možeš ti reći što god želiš, ali jedno su žeje a jedno objektivno stanje stvari. Šta je to pakleno u Seppiju i Tsongi na zemlji nije mi jasno. Puno je teže igrati protiv Almagra i Monaca. Ferrer je isto puno teži ždrijeb od Fedexa na zemlji. TAko da ne znam otkud... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 13:01
    Živi bili pa vidjeli. Pa Ferer je prije meča položio oružje. Monaco je bio u Monacu, a ne u Parizu. Dio žrijeba gdje je bio Đoković je bio paklen. Nadal je trebao imati samo Murraya ali on je daleko od forme. Slažem se da su brojke do finala na strani Nadala i ako danas odigra kao u prethodna 6... [više na forumu]
    Obrisan korisnik