Nogomet

Valdes: "Moramo paziti na Pirla, a Italija može pobijediti iz jedne jedine prilike"

Branimir Korać • petak, 08.06.2012.
Valdes: "Moramo paziti na Pirla, a Italija može pobijediti iz jedne jedine prilike"
Foto: EPA

Španjolska nastup na Europskom prvenstvu otvara susretom s Italijom. Vratar Barcelone Victor Valdes vjeruje u uspjeh, a kao ključ na putu prema pobjedi smatra zaustavljanje Andree Pirla...

Španjolska i Italija predstavljaju jedan od najjačih parova prvog kola u skupinama Europskog prvenstva. Španjolci su ti koji u susret ulaze s titulom favorita, a vratar reprezentacije i Barcelone Victor Valdes vjeruje u startnu pobjedu. Da bi se do nje došlo lakše, smatra kako trebaju zaustaviti veznjaka Juventusa Andreu Pirla.

"Pirlo je igrač koji nosi veznu liniju talijanske reprezentacije. Sve počinje i ide preko njega. Talijani imaju krilne igrače koji su vrlo često u napadačkoj poziciji, napadači igraju dosta duboko, ali svi oni žive od Pirlovih asistencija. Morat ćemo obratiti pozornost na njega i tu je ključ uspjeha", smatra Victor Valdes.

S Valdesom se složio i Alvaro Arbeloa te dodao kako vjeruje da Italija neće biti lagan protivnik.

"Italija se može činiti kao ekipa koja se muči, koja ne kontrolira igru i ne čini ništa da bi naudila protivniku, međutim vrlo teško primaju pogotke i kada su u prilici kazne protivnika. To su Talijani, imaju pobjednički mentalitet i zbog njega su se već naosvajali velikih trofeja", tvrdi Arbeloa.

Susret između Italije i Španjolske na rasporedu je u nedjelju u 18 sati.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!