Nogomet

Srna: "Igramo za Lovrena, Olića, cijelu Hrvatsku i naše navijače"

Branimir Korać • petak, 08.06.2012.
Srna: "Igramo za Lovrena, Olića, cijelu Hrvatsku i naše navijače"
Foto: Kristijan Komarica

Darijo Srna jedva čeka početak Europskog prvenstva i utakmicu protiv Irske. Za internet stranicu Šahtara progovorio je o hrvatskoj reprezentaciji i nastupu na Euru...

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna je vrlo tražen posljednjih dana. Izjave je uspio dati i za službenu Šahtarovu internet stranicu gdje je komentirao šanse hrvatske reprezentacije.

"Raspoloženje je sjajno, jedva čekamo susret s Irskom", naglasio je Srna te dodao: "Igrat ćemo za hrvatske igrače koji nisu mogli otputovati zbog ozljeda na Euro Lovrena i Olića, igrat ćemo za cijelu Hrvatsku i sve naše navijače. Neće nas ozljede, Iličević se također ozlijedio, Ćorluka je imao jučer problema, ali bez obzira na sve ne odustajemo od borbe i nećemo mijenjati ciljeve."

Srna je prokomentirao i dolazak Šime Vrsaljka u reprezentativni kamp nakon što je ozlijeđen Ivo Iličević.

"Uvijek u sastavu imamo barem dva vrlo mlada igrača na velikim natjecanjima. Oni definitivno zaslužuju poziv, pa tako i Vrsaljko. Mladi su i u budućnosti će biti nositelji igre."

Kapetan je uvjeren kako će Hrvatska slaviti protiv Irske ukoliko se pojavi u svom pravom izdanju.

"Igrali smo nedavno s Ircima 0:0 i već smo nekoliko puta proučavali tu utakmicu. Uvjeren sam, ukoliko odigramo kako možemo, pobijedit ćemo Irsku. U nogometu je sve moguće, ali vjerujem u našu pobjedu. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo sva tri boda."

Od Irske Srna očekuje veliku borbenost, ne pretjeranu kvalitetu, ali igru na rezultat i davanje svega od sebe.

"To je Europsko prvenstvo, ovdje se ne gleda na dojam, važno je doći do željenog rezultata. Jako dobro ih poznajemo, sve smo proučili i ako budemo 100 posto koncentrirani, imamo velike i dobre šanse za pobjedu."

Što se tiče pojedinaca, Srna je istaknuo dvojicu veznjaka i sjajnog Robbieja Keanea.

"To su njihovi glavni igrači, McGeady i Duff su posebno opasni, ali ipak je prvo ime Robbie Keane. On je iskusan igrač koji je prošao puno toga, igrao u velikim klubovima i svakako je najveća opasnost. Međutim i Hrvatska ima sjajne igrače i to moramo pokazati u nedjelju."

U susretu Španjolaca i Talijana će navijati za Španjolce. "Za nas bi bilo sjajno kada bi Španjolci uzeli pobjedu, međutim tko može reći da će se to i dogoditi. Obje reprezentacije su sjajne, sve je moguće."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava10.06.2012. u 20:35
    pozdrav ozlijeđenima igračima.....
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 16:43
    igrajte za sve nas a znate da je i cjela Hrvatska uz i iza vas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 16:43
    igrajte za sve nas a znate da je i cjela Hrvatska uz i iza vas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 16:12
    Ma, ne može se reći da se Srna ne trudi. Čini mi se da na svakoj utakmici daje najviše što može, samo što to u zadnje vrijeme baš i ne izgleda kao prije par godina. Kada se samo sjetim suradnje njega i Čarlija. Kao da su odrasli u istom klubu. Zašto toga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 11:31
    Neka bude srce vatreno i bit će i rezultata!
    Obrisan korisnik