Nogomet

Čech: "Prva utakmica ponekad pokaže put, ali nije ključna. Ključna je druga"

Borna Rupnik • subota, 09.06.2012.
Čech: "Prva utakmica ponekad pokaže put, ali nije ključna. Ključna je druga"
Foto: EPA

Utakmica Rusije i Češke nije bila ugodno iskustvo za novopečeng klupskog prvaka Europe, Petra Čecha, koji je četiri puta morao po loptu u mrežu. No, nada ga nije napustila...

Pobjedom nad Češkom 4:1 u prvom kolu skupine A, Rusija je potvrdila status favorita i najavila da bi na Europskom prvenstvu mogla daleko. Česima pak ostaje vjera da se mogu iskupiti protiv protiv nezgodnih Grka, u susretu koji je na rasporedu u utorak.

"Sljedeći je korak pobijediti u sljedećoj utakmici", jasan je bio Petr Čech, vratar engleskog Chelseaja i češke reprezentacije nakon teškog poraza.

Podsjetio je i na slučaj prije šest godina: "Istina je da dvoboj s Rusima nije dobro prošao, ali na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj pobijedili smo SAD u prvom kolu 3:0, a ispali smo u grupnoj fazi".

"Prva utakmica ponekad pokaže put, ali nije ključna. Ključna je druga utakmica, koju igramo protiv Grka. Ne uspijemo li pobijediti, onda će naše šanse za prolaz skupine biti vrlo male", dodao je 30-godišnji Petr Čech.

Ponudio je i recept kako popraviti češku igru: "Moramo poraditi na obrani i kombinatorici. Prečesto smo gubili loptu, a tada je teško igrati".

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 18:55
    to su več kombinacije.Samo da mi se nebi bavili našim kombinacijama jer kada smo god nešto kalkulirali rezultat kalkulacije je ispao loš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 16:54
    i mi cemo reci da je druga utakmica najbitnija ako (NEDAJ BOZEE) izgubimo prvu
    Obrisan korisnik