Nogomet

Hummels: "Njemačka je dobro podmazana mašina", UEFA otvorila istragu protiv navijača

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.06.2012.
Hummels: "Njemačka je dobro podmazana mašina", UEFA otvorila istragu protiv navijača
Foto: EPA

Njemačka je uz dosta muke u subotu svladala Portugal, a naći će se i na dnevnom redu Uefine disciplinske komisije. No, branič Mats Hummels gleda samo prema Nizozemcima...

Premda nije pružila očekivano lepršavu igru, Njemačka je ostvarila cilj i s minimalnih 1:0, pogotkom Gomeza, uzela početna tri boda protiv Portugala. Sljedeći su joj na rasporedu Nizozemci, stari rivali, koji se moraju iskupiti za poraz od Danske.

"Njemačka je dobro podmazana mašina", konstatirao je branič Mats Hummels, član aktualnog prvaka, Borussije iz Dortmunda, koji dobro poznaje nizozemsku napadačku snagu, Huntelaara i Van Persieja.

"Protiv Schalkeovog Huntelaara sam ove sezone igrao dobro, a protiv Arsenalovog Van Persieja nešto slabije, zabio nam je tri gola u dvije utakmice", podsjetio je Hummels.

Smatra da će susret s Nizozemcima biti drugačiji od onoga s Portugalcima: "Nizozemska će nas morati više napadati. Tako ćemo imati više prostora za svoje napade, makar će pritisak na našu obranu biti snažniji. No, pokušat ćemo držati kontrolu i diktirati zbivanja".

U međuvremenu je UEFA otvorila i istragu o ponašanju njemačkih navijača na utakmici u Lvivu zbog ubacivanja predmeta na teren, čak i nakon upozorenja službenog spikera, koji je najavio mogućnost prekida susreta. Portugalce se pak tereti za prekasni izlazak na teren u drugom poluvremenu.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 10:43
    kako če ova skupina završit nezna ni bog-na kraju tablica može svakako izgledati
    Obrisan korisnik