Nogomet

Torres: "Nije normalno da Španjolska zabije samo jednom na utakmici"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.06.2012.
Torres: "Nije normalno da Španjolska zabije samo jednom na utakmici"
Foto: EPA

Branitelj naslova nije uspio pobijediti Italiju u svojoj prvoj utakmici u Poljskoj i Ukrajini, a pod posebnim su se povećalom našli strijelac Cesc Fabregas i tragičar Fernando Torres...

Italija je uspjela povesti u susretu protiv Španjolske, no Barcelonin Cesc Fabregas poravnao je samo tri minute nakon pogotka Di Natalea. Na kraju je ostalo tih 1:1 pa će i jedni i drugi svoj put do četvrtfinala tražiti preko Hrvata i Iraca.

"Bio nam je to najteži susret ove skupine", smatra strijelac Fabregas, "te smatram da neriješeni rezultat nije loše, pogotovo zato što smo gubili. Sve još uvijek ovisi o nama, uz dvije pobjede u ostalim utakmicama možemo biti prvi u skupini. Zato smo zadovoljni".

Sergio Ramos: "Uvijek je teško s Talijanima. Htjeli smo pobjedu, ali treba voditi računa protiv koga smo igrali. Teren nam nije odgovarao, a posebne pohvale idu Buffonu, koji je obranio nekoliko zicera. On je donio razliku. Dobro smo reagirali na primljeni pogodak i nažalost nismo mogli zabiti drugi. Nećemo jadikovati".

Španjolska je protiv Italije, koja je imala i nogometnih i nenogometnih problema, slovila za favorita: "Teško je nekad biti favorit, a bez obzira na ishod, mislim da smo igrali dobro i pokazali karakter. I mene je iznenadilo što sam igrao u napadu, ali sretan sam što sam uopće igrao. Drago mi je da sam zabio, pogotovo zato što nismo baš vježbali igru bez klasičnog napadača".

Klasični napadač ušao je u igru sredinom drugog poluvremena i promašio dvije sjajne prigode koje su Španjolcima mogle osigurati pobjedu. Radi se o Chelseajevom Fernandu Torresu.

"Očekivali smo pobjedu, ali protiv Italije je remi uvijek opcija. 1:1 je realan ishod, Italija je imala svoje šanse, kao što smo imali i mi. Sada moramo pobijediti u preostala dva susreta, samo o tome razmišljamo", rekao je Torres.

Pohvale je uputio na račun talijanskog čuvara mreže, Gianluigija Buffona: "Buffon je odigrao odličnu utakmicu i sačuvao Italiji bod. U drugom su poluvremenu bili umorni. Vjerujemo u sebe, znamo da nije normalno da Španjolska zabije samo jednom na utakmici, i očekujemo visoku razinu igre protiv Irske i Hrvatske".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom11.06.2012. u 14:34
    U prijevodu: Nije normalno da Španjolska igra bez mene u prvih 11
    The Phantom
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 14:32
    koliko ja znam, upravo ste tim rezultatm najčešće pobjeđivali na zadnjem EP-u i SP-u...niste baš nešto zabijali. jedino ako misliš da bi se za 15 točnih dodavanja na centru terena trebao dodijeliti gol:))) uostalom....sam si imao 2 šanse u zadnjih 15 minuta....što ih nisi zabio:)?
    Obrisan korisnik
  • čoban234311.06.2012. u 13:35
    pa što nisi zabio, imo si 2-3 stopostotne šanse 
    čoban2343
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 11:52
    A ne ne, varaš se! Ono Buffonovo čitanje govori o isključivo o Buffonovu vratarskom geniju. Ono mi je bio highlight Eura do sada.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 11:52
    mi smo ti nesretnici da prorade uvjek oni od kojih najmanje očekuješ. Upolufinalu SP u Francuskoj oba nesretna gola dao nam je nogometaš koi ni prije ni poslje nije deao gol za Francuze
    Obrisan korisnik