Nogomet

Mourinho: "Španjolska je bez napadača bila sterilna, a Italija može daleko"

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.06.2012.
Mourinho: "Španjolska je bez napadača bila sterilna, a Italija može daleko"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Još jedan od onih koji nije baš najbolje razumio namjeru Vicentea del Bosquea o igranju bez klasičnog napadača bio je i Jose Mourinho. Mourinho smatra kako je to bila pogrešna taktika i Španjolska tako ne smije igrati...

Jose Mourinho razdoblje do početka nove sezone upražnjava uživanjem u utakmicama Europskog prvenstva. Viđen je na utakmici svojeg Portugala protiv Njemačke, no s velikom pozornošću prati i ostale utakmice. Nije se ustručavao prokomentirati remi Španjolaca i Talijana i pritom kritizirati taktičku postavku španjolskog izbornika.

"Nije dobro kada se samo dodavaju Xavi, Iniesta i Fabregas bez neke velike opasnosti po Buffona. Istina, veznjaci Španjolske su bili dobri i jako su se trudili, ali momčad bez napadača je bila sterilna i bez prave opasnosti", smatra Mourinho.

Dok ga je Španjolska razočarala, Italija ga je vrlo ugodno iznenadila. Mourinho smatra kako su Talijani odigrali vrlo dobru utakmicu i da mogu biti iznenađenje turnira.

"Odlično su otvorili natjecanje, igrali su vrlo disciplinirano u obrani i to im je donijelo dobar rezultat. Mislim da Italija može otići daleko. Španjolska nije uspjela zaustaviti Pirla, a kada se to dogodi, talijanski protivnici su u velikim problemima. Treba posebno istaknuti i De Rossija koji je sjajan igrač i jedan od najvećih talijanskih nogometaša danas, to je pokazao i protiv Španjolske", završio je Mourinho.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 23:46
    nema ništa slađe nego uspijeti kada te svi otpišu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:59
    hehe ocigledno ni mou nije gledao kako gaze nasi,ali nije mi jasno da nam nitko ne daje sanse koda smo navjece kante a i po fifinoj ljestvici smo u top 10 to nije bez razloga iako to nista ne znaci u medjusobnim duelima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:52
    kako će Talijani daleko ako će ispasti u skupini kada izgube u četvrtak od nas
    Obrisan korisnik