Nogomet

Sneijder: "To je ta utakmica, najveća koju Nizozemska može igrati"

Borna Rupnik • utorak, 12.06.2012.
Sneijder: "To je ta utakmica, najveća koju Nizozemska može igrati"
Foto: EPA

Okršaj Njemačke i Nizozemske u drugom kolu Europskog prvenstva bit će, ponovno, mnogo više od obične nogometne utakmice. Svjestan je toga i Wesley Sneijder...

Nizozemska je u prvom kolu europske smotre u Poljskoj i Ukrajini ostala praznih ruku protiv Danske te se mora "vaditi" protiv svog vječnog rivala, susjeda iz Njemačke.

Rivalitet te dvije momčadi dugotrajan je intenzivan, a bivši reprezentativac Patrick Kluivert ističe da su se strasti tek neznatno primirile i da nikada neće nestati.

"Radi se o povijesti. Na terenu sada imamo više poštovanja jedni prema drugima, što nije uvijek bio slučaj. No, rivalitet će ostati zauvijek, što je do određene mjere i dobro", rekao je Kluivert.

O važnosti utakmice govorio je i sadašnji reprezentativac Wesley Sneijder, jedan od onih koji će morati pružiti vrhunsku partiju žele li Nizozemci do bodova koji im život znače.

"To je ta utakmica, najveća koju Nizozemska može igrati. Odrastao sam gledajući dvoboje protiv Njemačke na televiziji, uvijek su nešto posebno. Sanjao sam kako ću igrati i zabiti pobjedonosni pogodak protiv njih", izjavio je.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 12:02
    biti če to veliki sudar-nizozemci ako nešto misle moraju na pobjedu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:57
    u ovoj utakmici je sve moguce svi su otpisali nizozemce iz kategorije da budu prvaci vec nakon prvog kola no bas tako je i danska otpisana bila
    Obrisan korisnik