Nogomet

Van der Vaart: "Jako sam razočaran, izbornik ne mijenja tako lako početnu postavu"

Ante Zovko • utorak, 12.06.2012.
Van der Vaart: "Jako sam razočaran, izbornik ne mijenja tako lako početnu postavu"
Foto: EPA

Osim što mora smisliti kako pobijediti Njemačku u srijedu kako bi zadržao realne šanse za prolazak skupine, nizozemski izbornik Bert van Marwijk osjetio je otvoreno igračko nezadovljstvo.

Ofenzivni veznjak Tottenhama Rafael van der Vaart, koji je ušao u završnici prvog susreta protiv Danske koji je Nizozemska izgubila 1:0, pridružio se napadaču Klaas-Janu Huntelaaru u otvorenom iskazivanju nezadovoljstva zbog svojeg statusa.

"Jako sam razočaran. Trener ima svoje preference, ja nisam dio njih i ne mislim da će se promijeniti. Vidjeli smo zadnjih par godina da izbornik ne radi tako lako promjene u početnom sastavu", izjavio je za Voetbal International.

Pobuna s klupe nije mogla doći u gore vrijeme za izbornika Berta van Marwijka koji priprema momčad za ogled s Njemačkom u Harkivu u srijedu u kojem Oranje moraju osvojiti barem bod kako bi zadržao bilo kakve izglede za prolazak skupine B.

Prema nizozemskim medijima, izbornik je održao sastanak s Van der Vaartom, Huntelaarom, koji je bio nezadovoljan jer je Robin van Persie bio prva napadačka opcija za Dansku, te defenzivnim veznjakom Nigelom de Jongom, kojem nije dobro pala zamjena u subotu, kad je Van Marwijk pokušao učiniti momčad opasnijom ulaskom igrača Tottenhama.

"Sjajno je imati jezgru igrača koji su prvi izbor, puno manje za one koji moraju sjediti na klupi. Osim toga, mislim da sam u izavnrednoj formi. Nastavit ću davati sto posto, ali u isto vrijeme imam pravo izraziti nezadovoljstvo", dodao je Van der Vaart.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199013.06.2012. u 15:32
    ko bi njima svima udovoljija, lako je laprdat ja bi igra, ja bi igra, a novinari zedni krvi in daju prostor u medijima i pumpaju negativnu atmosferu, al na izborniku je da nađe balans u ekipi, on ce na kraju glavon platit svaki eventualni neuspjeh a ne igraci radi ovakvih glupavih izjava
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 12:01
    nizozemska bi trebala mijenjat sistem na 4-4-2 sa takvim napadacima grijeh je ne igrati to,a niti de jong i van bommel ne idu bas skupa obojica su mesari neka mora znat dat loptu,ja bi stavio 1 od nji dvojice i snejdera u sredinu,robbena i VDV-a probo nekako na bokove
    Obrisan korisnik
  • xavice13.06.2012. u 00:55
    svi su mi slićni neki bez karaktera, bahati..sreća njihova pa su najtalentiraniji poslije španjolaca, ali gospodo talent u ovoj igri ne pobjeđuje na način na koji ga vi koristite
    xavice
  • minja_subota12.06.2012. u 23:06
    nagori oblik egoizma. meni ne bi više ni minute igrao
    minja_subota
  • cameosis12.06.2012. u 22:46
    letite vi svi doma, kad zelite pobjedjivati sami i pimplati loptom samo kako bi vi ispali glavni.
    cameosis