Nogomet

Del Bosque: "Ako zaigramo s visokim igračima, odričemo se našeg stila"

Ante Zovko • utorak, 12.06.2012.
Del Bosque: "Ako zaigramo s visokim igračima, odričemo se našeg stila"
Foto: EPA

Španjolska strategija iz utakmice s Italijom izazvala je debatu širom nogometnog svijeta. Izbornik europskih i svjetskih prvaka Vicente del Bosque obrazložio je svoju odluku.

Italiji se u prvom kolu Europskog prvenstva Španjolska suprotstavila bez klasičnog napadača, a ulogu tzv. "lažne špice" odrađivao je Cesc Fabregas koji je na kraju izjednačio i postavio konačni rezultat nakon što je Antonio Di Natale zabio za Italiju.

Taktika se nije svidjela dijelu španjolske javnosti koja bi rado vidjela pravog napadača u špici. Izbornik Vicente del Bosque stao je u obranu svoje strategije. Izjavio je za Onda Madrid:

"Iskreno, mislim da nismo igrali loše. Italija je uvijek dobra. Imaju jako kompetetivne igrače koji su dobro koliko i naši. Neću reći da je to bilo prava odluka, ali je Fabregas pogodio, a i Torres je imao šansi."

Španjolski izbornik kaže da je naviknuo trpiti kritike domaćih navijača, a da u momčadi nema disonantnih tonova.

"Odnos među igračima jako je dobar. Osvojili smo dva turnira i sve što je se dogodilo bio je tek remi s Italijom. Ali španjolski narod uvijek pokušava pronaći nešto negativno, to je valjda naša sudbina."

"Ako igrate s malim igračima, to je zato što nemate visine u momčadi. Ako zaigramo s visokim igračima, odričemo se našeg stila. Ova debata je nešto normalno i uopće mi ne smeta."

Španjolska u četvrtak igra protiv Republike Irske, a u trećem kolu s Hrvatskom.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 23:53
    Ne znam hoće li ovo biti komentar uvredljivog sadržaja prema simpatizerima Španjolaca, ali dodavanje na 30-40 m meni uopće nije atraktivno niti zanimljivo, druge slabije ekipe su imale puno zanimljivije pristupe utkamicama, konkretnije su igrale, možda Poljska nije loš primjer, iako ne dobivaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 12:35
    Zna Del Bosque šta radi, bez brige. Mislim da je i upoznat s činjenicom da Messi nije španjolac. Pokazat će španjolci svoju kvalitetu i moć vrlo brzo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 12:04
    ovdje se previse fura na barcelonu a zaborvljaju da je glavni igrac barce messi koji nije spanjolac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 12:03
    del bosque moz filozofirati jer ima najjace igrace i jer ih 10 ozljedan ne bi unistilo kakve igrace imaju,da mu dandes nesto drugo vidili bi sto bi filozofiro,meni je iskreno spanija s aragonesom bila draza i igrala ljepse 10 puta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 11:37
    samo nek del bosque filozofira,to ide nama na ruku jedino ako se ne pravi blesav ko što je vugi7 rekao pokušava kopirat barcu ali je zaboravio da španjolska nema messija za onu situaciju kada bi svi imali isto bodova i isti omjer su jučer govorili u emisiji poslje tekme i nebi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik