Nogomet

Sukob poljskih i ruskih navijača na ulicama Varšave

Ivana Strahija • utorak, 12.06.2012.
Sukob poljskih i ruskih navijača na ulicama Varšave
Foto: EPA

Par sati pred večerašnji ogled Poljske i Rusije u drugom kolu Europskog nogometnog prvenstva, na ulicama Varšave došlo je do divljačkog sukoba navijača dviju reprezentacija, a policija je kako bi raščistila situaciju bila prisiljena koristiti ne samo suzavac već i gumene metke.

Najmanje stotinu navijača uhićeno je, a desetak je ranjeno, većinom iz redova Poljaka, u krvavom sukobu na ulicama Varšave, javlja Reuters.

Satima pred utakmicu Poljske i Rusije dvije skupine su se sukobile, a kad se umiješala policija, napali su i nju kamenjem, bocama i bakljama. Policija je odgovorila suzavcem, a potom i gumenim mecima. Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti, izjavio je policijski glasnogovornik Mariusz Sokolowski.

Nasilje je izbilo iako je grupa od par tisuća ruskih navijača bila pod paskom posebne policijske jedinice, izjavili su svjedoci. Policijske snage posebno su se pripremale za tu utakmicu, pošto su odnosi dviju zemalja već stotinama godina zatrovani.

Da se radilo o mnogočemu drugome osim nogometu, svjedoče i natpisi koje su Poljaci držali, na kojima je pisalo kako je poljski predsjednik "ubijen" u Rusiji, te pozivali na nasilje nad "crvenim smećem".

Prema prvim, neslužbenim informacijama, nerede su izazvale dobro organizirane skupine huligana, koje su sa sobom u divljaštvo povele ostatak navijača.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos13.06.2012. u 14:46
    @shane što bi trebalo Ruse poslati kući, ta napali su ih Poljaci. Ali svejedno što je radila policija?
    ivos
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 14:24
    sramota,ruse treba diskvalificirat i poslat kuci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 13:45
    hvala na minusima :D nego kako bi se vi osjecali da vam 5000 srba marsira zagrebom za žrtve bljeska i oluje, isto bi dobili po sebi ka i rusi sinoc, cista provokacija rusa i sa ovim marsom i sa zastavom ovo je rusija, poljaci <3
    Obrisan korisnik
  • chule13.06.2012. u 10:38
    Tako to obično biva....ti 'opasni momci' su u pravilu najobičnije pičke. Jaki su kad su u grupi, i najčešće najveće kukavice među njima naprave največe sranje i u stanju su doslovno oduzet život nekome kad ih ponese osječaj moći koji imaju u masi.
    chule
  • bubici13.06.2012. u 10:06
    Sramota za Poljake, šta su vam normalni navijači krivi? Odite se naći s huliganima na nekoj livadi pa se tucite, ovo je katastrofa. Uvesti policijski sat pa se onda tucite.
    bubici