Nogomet

Maggio: "Remi sa Španjolcima nam je podignuo samopouzdanje"

Branimir Korać • srijeda, 13.06.2012.
Maggio: "Remi sa Španjolcima nam je podignuo samopouzdanje"
Foto: EPA

Sljedeći hrvatski protivnik na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini je reprezentacija Italije. Talijani su uspješno odradili dvoboj sa Španjolcima, a svjesni su kako im neće biti nimalo lako niti protiv naše reprezentacije...

Oko reprezentacije Italije je bilo podosta upitnika prije susreta sa Španjolcima. Sve što im se događalo tijekom priprema, pa i težak poraz od Rusije 3:0, ostavilo je dosta otvorenih pitanja, no susret sa Španjolcima na otvaranju Europskog prvenstva u skupini C pokazao je kako na Italiju itekako treba računati.

Napolijev Christian Maggio posebno naglašava vrijednost tog remija protiv Španjolaca i vjeruje u dobar nastavak nastupa na Europskom prvenstvu.

"Trebao nam je dobar nastup protiv Španjolske, ispunio nas je samopouzdanjem. Dobro smo otvorili Europsko prvenstvo i to je znak da je loš nastup protiv Rusije iza nas. Odlično smo krenuli u taj dvoboj sa Španjolcima i da nisu onako brzo izjednačili, uzeli bi sva tri boda", smatra Maggio.

Sljedeći protivnik je Hrvatska koja je svladala Irsku s 3:1. "Više ne smijemo misliti o susretu prvog kola, sada smo posve usredotočeni na dvoboj s Hrvatskom. Hrvatska je posve različita momčad od Španjolske, fizički su sjajno pripremljeni i neće biti lako", dodaje Maggio.

Maggio je krenuo od prve minute u susret protiv Španjolske, a očekuje se kako će krenuti i s Hrvatskom. "U dobroj sam formi, mislim da mogu pomoći Italiji na ovom Europskom prvenstvu i dat ću sve od sebe i u ovom susretu."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 10:28
    protiv španjolske ste poletjeli previsoko. ispod vas je otočje ikarija poslije hrvatske
    Obrisan korisnik