Nogomet

Muke po Rangerse se nastavljaju, prijeti izbacivanje iz SPL-a

Branimir Korać • srijeda, 13.06.2012.
Muke po Rangerse se nastavljaju, prijeti izbacivanje iz SPL-a
Foto: EPA

Dogovor između poreznika i čelnika Glasgow Rangersa nije postignut i škotski velikan se nalazi u velikim problemima. Prijeti im čak izbacivanje u treći razred škotskog nogometa, ali i zabrana nastupa u Europi...

Glasgow Rangersi su jedan od rijetkih velikih klubova koji je u financijskim problemima, a da je proglasio stečaj. Prije četiri mjeseca su završili u stečaju zbog devet milijuna funti neplaćenog poreza, u međuvremenu ih je preuzela nova korporacija koja je s vlastima pokušala dogovoriti način otplate duga.

Dogovor, međutim, nije postignut i pregovori zasad stoje na mjestu. Iz kluba su pozvali bivše i aktualne igrače da ostanu uz klub u ovim teškim trenucima, a budućnost je vrlo neizvjesna.

Naime, ukoliko se dogovor ne postigne, a rok je postavljen do kraja ovog mjeseca, Rangersi će se naći pred izbacivanjem u treći razred škotskog nogometa kako je predviđeno pravilnikom SPL-a. Osim toga, ostat će i bez europskog nogometa jer će biti suspendirani iz europskih natjecanja na tri sezone.

Bio bi to dodatni udarac za ovaj veliki škotski klub koji je u 140-godišnjoj povijesti osvajao naslov prvaka Škotske rekordnih 54 puta.

"Klub će nastaviti egzistirat pod novim vlasnikom što god se dogodilo. U razgovoru smo i s čelnicima ostalih klubova, trebamo i njihov blagoslov za ostanak u najvišem razredu, Premier ligi", poručili su iz kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli13.06.2012. u 12:26
    zaboravili ste napomenuti da će se klub likvidirati
    markoli