Nogomet

Šuker: "Kao navijač volio bih vidjeti na terenu Šimunića i Pranjića"

Ante Zovko • srijeda, 13.06.2012.
Šuker: "Kao navijač volio bih vidjeti na terenu Šimunića i Pranjića"
Foto: EPA

Kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker progovorio je o svojim domaćim i inozemnim ambicijama te o šansama Hrvatske protiv Italije u drugom kolu Europskog prvenstva.

Vjerojatni nasljednik Vlatka Markovića na čelu Hrvatskog nogometnog saveza u razgovoru za Tuttosport rekao je da ne namjerava vladati u Rusanovoj koliko i sadašnji predsjednik.

"Kunem se da neću ostati predugo. Sigurno ne do 75. godine, ali dovoljno dugo, recimo osam do deset godina, kako bih revitalizirao instituciju i naš nogomet u cijelosti. Moj cilj je za neke četiri godine probiti se u Izvršni odbor Uefe, gdje traje snažno lobiranje. Važno je ući u 'živčani sustav' Uefe. Drugi korak je FIFA, ali nećemo zasad ići toliko daleko", rekao je najbolji strijelac hrvatske reprezentacije koji kaže da se uzda u pomoć predsjednika Real Madrida Florentina Pereza na tom putu.

Hrvatska u četvrtak na Europskom prvenstvu igra protiv Italije, kojoj je svojedobno zabijao i Šuker. Hrvatska od samostalnosti ima tri pobjede i remi protiv Italije. Šuker kaže da vjeruje u izbornika Slavena Bilića nakon pobjede 3:1 protiv Republike Irske.

"Nećemo izgubiti, ne možemo izgubiti jer smo prejaki, motivirani, a i statistika je na našoj strani. Bilić radi dobro, jako je stručan i dobro zna kako neutralizirati Italiju nakon što je to učinio protiv Irske."

Upitan što bi on promijenio u odnosu na prvu utakmicu Šuker je uz "ogradu" rekao:

"Sada govorim kao navijač, a kao takav volio bih vidjeti na terenu dvojicu igrača s velikim iskustvom, Šimunića i Pranjića, koji zajedno imaju gotovo 150 nastupa za reprezentaciju. Ali Biliću ne trebaju savjeti, ne daj Bože! On zna što mora napraviti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 12:42
    nek odjebe taj mamićev pesek. ja bi ga ,kao navijač, volio vidjeti šukera što dalje od hrvatskog nogometa. nek se bavi krađom zlatnika ili čim već, samo da je što dalje od našeg nogometa...
    Obrisan korisnik
  • kvarner8714.06.2012. u 12:18
    Ovaj "Hrvatski brend"već pleše po Mamićevim notama.Kad taman pomisliš da nakon Markovića dolaze bolji dani za HR nogomet,pojavi se ova spodoba:-(
    kvarner87
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 20:36
    šuker i mamić su rodijaci iz livna, bit će svega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 19:34
    Nitko ne bi smio pljuvat po šukeru prije nego što dobije priliku i pokaže što može i zna. On je svojim imenom već puno uradio za HR nogomet kao igrač, i ako bi samo uradio desetinu toga kao predsjednik puno će doprinjeti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2012. u 17:13
    Fale nama ratnici i znalci tipa Leko i Pokrivač, s njima bi to sve skupa puno bolje izgledalo, e moj Slavene! Malo zajebancije, ne može bit gore od onog Brigela, Zuhre i ekipe.
    Obrisan korisnik