Nogomet

Prandelli: "Modrić bi nešto morao i osvojiti da bi bio bolji od Pirla"

Mišo Gulić • srijeda, 13.06.2012.
Prandelli: "Modrić bi nešto morao i osvojiti da bi bio bolji od Pirla"
Foto: EPA

Nakon ohrabrujućeg početka prvenstva i boda osvojenog u srazu s aktualnim svjetskim i europskim prvacima Španjolcima, talijanske misli sada su u potpunosti usmjerene ka Hrvatskoj, a njihov izbornik Cesare Prandelli najavljuje napad od prve minute. Također, nije se propustio osvrnuti niti na raniju izjavu Slavena Bilića...

Bod osvojen u prvom kolu protiv Španjolske do neba je Talijane napunio samopouzdanjem, stoga nije ni čudo što u sudaru s Kockastima žele trasirati svoj put prema četvrtfinalu Eura.

Cesare Prandelli pred novinare je izašao s jasnim stavom vezano uz ogled protiv Hrvatske: "Sutra trebamo izići i dobiti tu utakmicu, dok je protiv Španjolske bilo važno zadržati ih što dalje od gola."

Posebnu pozornost izazvan je ranija izjava Slavena Bilića da je Luka Modrić bolji od Andree Pirla, što Prandelli nije propustio prokomentirati: "Mislim da je prerano za reći da je Luka bolji od Pirla, jer da bi bio bolji morao bi nešto veliko i osvojiti u karijeri. No, da je zanimljiv igrač, to nitko ne može osporiti."

No, svjestan je talijanski izbornik snage Hrvatske koja je odličnom igrom porazila neugodne Irce, stoga poziva na oprez: "Oni su vrlo dobro organizirani i vole se visoko postavljati u igri, a tijekom susreta u sekundi znaju promijeniti formaciju. Pratimo ih već neko vrijeme, potpuna su suprotnost Španjolskoj i trebat ćemo pokazati klasu za dobiti tu utakmicu."

Na upit hoće li biti kakvih promjena u formaciji ili momčadi, Talijan je odgovorio: "Imam jednu ideju u glavi. Probali smo dva sustava igre. De Rossi nam daje nešto posebno u igri u određenim trenutcima. Ono što je važno jest da su svi momci otvoreni prema mojim idejama i sjajno je na takvim temeljima graditi nove strategije."

"Ovo je utakmica u kojoj moramo biti silno koncentrirani i paziti na detalje, jer oni bi lako mogli odlučivati. Moramo također dobro čitati igru i nametnuti svoj ritam od početka", zaključio je 54-godišnji Talijan.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • KORISNIK 00715.06.2012. u 15:57
    sve je to relativno..kako bi Pirlo prosao u Engleskoj,lakse je osvojit titule u slabijoj ligi?i da ne zaboravimo u ligi gdje se penali sude da bi se titule lakse osvojile.gdje svako toliko na vidjelo izadje neki skandal,korupcija itd
    KORISNIK 007
  • madmax1714.06.2012. u 15:52
    Nije ovo tenis da se baš tako može gledat koliko vrijedi igrač, da igra u Barceloni ili ManU osvojio bi više a vještina bi mu ostala ista znači..
    madmax17
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 12:07
    Ako je trofej jedino mjerilo nečije kvalitete onda je recimo Žan Tabak bolji košarkaš od Particka Ewinga ili Charlesa Barkleya jer on ima naslov NBA prvaka, a ova dvojica nemaju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 11:35
    hehe pa da je luka osto u dinama gusio bi se od trofeja i dan danas
    Obrisan korisnik
  • Mihalj14.06.2012. u 09:21
    da morao bi nešto veliko osvojiti. kaj taj prandelli brije, pa luka ima već par hrv. prvenstava :) :)
    Mihalj