Nogomet

Hodgson: "Moramo biti efikasniji pred vratima"

Josip Piršljin • petak, 15.06.2012.
Hodgson: "Moramo biti efikasniji pred vratima"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U posljednjoj utakmici drugog kola Europskog prvenstva susrest će se Engleska i Švedska. Gordi Albion nije oduševio u prvom dvoboju skupine protiv Francuske, a izbornik Hodgson traži od svojih igrača da poboljšaju realizaciju.

U susretu koji bi mogao biti ključan za obje reprezentacije, Švedska i Engleska će pokušati doći do pobjede kako bi ostale u utrci za četvrtfinale. Englezi su u prvoj utakmici postigli jedan pogodak, no stvarali su premalo prilika i nisu bili opasni za suparničkog vratara.

"Bio sam sretan sa startom, igrali smo dobro protiv Francuza. Mislim kako su određeni segmenti igre bili u redu, no ukoliko želimo pobjeđivati moramo poraditi na napadačkom dijelu. Kada razvijamo kontranapade moramo maksimizirati svoje prilike", rekao je.

"Kada se nađemo u situaciji da osvojimo loptu, moramo se pobrinuti da posljednji ubačaj, posljednje dodavanje ili izravan udarac budu efikasni. Nećemo često biti u prilici zaprijetiti tako da moramo iskoristiti sve što nam se pruži", upozorava svoje prvotimce Hodgson.

Engleska je u dvoboju s Tricolorima igrala previše defenzivno. Od tri udaraca prema golu u okvir je išao samo jedan i to je bilo dovoljno za pogodak. O učinku napadača dovoljno govori činjenica kako se u strijelce upisao branič Joleon Lescott.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 20:33
    Da nisu Irci na Euru Englezi bi bili najgora momčad, ovako igraju 5% bolje od Iraca.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 19:30
    Nama nije trebala njihove pobjeda 2009,trebalo je samo da ne izgube,a oni su naravno izgubili i demagoški odigrali,da nama vrate za izbacivanje sa EP 2008!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 19:25
    Ajde Zlatane ponosni balkanski sine,pobjedi tu gamad i najveće zlo civilizacije,Veliku Britaniju tj.Englesku!!
    Obrisan korisnik
  • beaver15.06.2012. u 12:01
    koji je taj hodgson? nikad cuo za nijega
    beaver
  • Skarambež15.06.2012. u 11:49
    Neka Bog dade da prođe naša Hrvatska skupinu, a onda se križamo s ovom skupinom. Smiješno je što bi se moglo dogoditi da se Hrvatska susretne s Engleskom. U Ukrajini. Sjetite se one namjerno loše engleske igre u Ukrajini kad nam je trebala njihova pobjeda nad Ukrajinom da bismo išli na SP u Južnu... [više na forumu]
    Skarambež