Nogomet

Perišić: "Španjolska nije favorit, a znam da mi možemo igrati bolje"

Branimir Korać • petak, 15.06.2012.
Perišić: "Španjolska nije favorit, a znam da mi možemo igrati bolje"
Foto: Kristijan Komarica

Kao i ostali reprezentativci, i Ivan Perišić bio je zadovoljan hrvatskom prezentacijom protiv Italije. Perišić vjeruje kako Hrvatska može napraviti dobar rezultat i protiv Španjolske te se plasirati u četvrtfinale...

Remi Hrvatske i Italije nije posebno puno primaknuo niti jednu momčad prema četvrtfinalu s obzirom na raspored posljednjeg kola. Obje momčadi će biti na teškim ispitima, a nema dvojbe kako će Hrvatima ipak biti teže nego Talijanima. Iako Hrvatska igra protiv aktualnog svjetskog prvaka Španjolske, Ivan Perišić vjeruje u pozitivan ishod.

"Španjolska nije izraziti favorit i smatram kako je Italija bila bolja u njihovom dvoboju prvog kola. Za tu utakmicu ćemo se posebno pripremiti, pogledat ćemo Španjolce i dobro ih izanalizirati i vjerujem u pozitivan ishod. Postoji dosta opcija do kraja natjecanja u skupinama, imamo i mi i Španjolci odlične momčadi i vjerujem kako ćemo se i mi i oni prvenstveno fokusirati na svoju igru", rekao je Perišić nakon pobjede protiv Italije.

Hrvatska je u susretu s Italijom ponudila dva lica. U prvom dijelu nije bila dovoljno dobra, Talijani su dominirali i zasluženo vodili. Međutim, u drugom dijelu se situacija posve promijenila, Hrvatska je preuzela konce igre u svoje ruke i izgledala puno bolje.

"Na poluvremenu smo promijenili neke stvari, igrači u veznoj liniji su zamijenili mjesta i promjenom formacije smo zaigrali puno bolje."

Što se tiče svoje igre, Perišić je bio zadovoljan.

"Nisam imao nikakvih problema tijekom susreta, možda sam u prvom poluvremenu bio nešto povučeniji i više pomagao Striniću u posljednjoj liniji, no mislim da sam igrao dobro. Imao sam dosta uspješnih startova i mislim da smo na lijevoj strani obrane odradili jako dobar posao. Istina je, moram igrati malo više prema naprijed, to je ono što najbolje znam. Imamo dosta kvalitetnih igrača prema naprijed, nisam tu samo ja, znam da možemo svi zajedno igrati još bolje."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 01:47
    Samo hrabro nesmijemo se ''uplašit'' 50,60 minuta pa poslje počet igrat kao protiv Italije jer protiv Furije će biti prekasno za povratak. Niko nije bolji ako budu izgarali za svaku loptu i igrali svoju igru kao protiv Irske !! HRVATSKA <3
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 19:47
    neka bude 2-2
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 19:46
    neka je ona favorit-barem naši igrači mogu puno slobodnije igrati jer nemaju što izgubiti nego samo postati heroji
    Obrisan korisnik