Nogomet

Hodgson: "Još uvijek učim o igračima i tražim prostor za napredak"

Borna Rupnik • subota, 16.06.2012.
Hodgson: "Još uvijek učim o igračima i tražim prostor za napredak"
Foto: EPA

Engleski izbornik Roy Hodgson ostao je zadovoljan činjenicom da njegova momčad može mirnije čekati posljednje kolo skupine D Europskog prvenstva, a morao je izdvojiti Thea Walcotta. Najavio je pritom i povratak Rooneyja u momčad...

Pobjedom nad Švedskom 3:2 Englezi su se poravnali s Francuzima na čelu poretka u svojoj ukrajinskoj skupini te im i neodlučeni ishod protiv domaćina u posljednjih 90 minuta garantira plasman u četvrtfinale.

Glen Johnson: "Hogdson je tek četiri tjedna s nama i nije imao previše vremena kako bi nam objašnjavao što točno želi. Međutim, brzo nam je prenio neke ideje i ova reprezentacija to brzo uči. Švedska je igrala dobro, a siguran sam da su svi engleski navijači morali izgubiti mnogo živaca. To na kraju nema veze ako uzmemo tri boda, glavno da smo pobijedili".

Ključni čovjek pobjede nad Ibrahimovićem i društvom bio je Theo Walcott, koji je ušao s klupe, zabio za 2:2 i potom sjajno asistirao Welbecku za pobjedu.

"Walcott mora biti iznimno zadovoljan. Ja sam s ovom reprezentacijom tek mjesec dana i još uvijek učim o igračima i tražim prostor za napredak, ali sretan sam zbog načina na koji su moji napadači odigrali", rekao je engleski izbornik Roy Hodgson poslije utakmice.

"Dobro je što znamo da nas već i samo bod protiv Ukrajine vodi u četvrtfinale te moramo nastaviti igrati kao u protekle četiri utakmice pod mojim vodstvom. Ne smijemo spuštati letvicu", dodao je.

Protiv Ukrajine će Hodgson na raspolaganju imati i Waynea Rooneyja, koji je odslužio dvije utakmice zabrane igranja zbog isključenja protiv Crne Gore.

"Igrač poput njega može donijeti prevagu i oduševljen sam što ga mogu koristiti. Ostavim li ga van udarne postave, svlačionica bi mogla eksplodirati. Vjerojatno ću pomaknuti Younga na krilo kako bih Rooneyju otvorio prostor", najavio je.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 17:30
    bolji je od pola njihovih trenera, pogledajte šta je napravio s Albionom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 15:50
    Krivo izražavanje, mislio sam reći da su igrači napuhani, pardon.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 12:59
    Ne slažem se da je Hodgson napuhan, iz koje se to izjave iščitava? Barem je on pravi gospodin i drago mi je da mu je dobro krenulo. Engleski igrači (pojedini) ipak su druga priča.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 12:52
    Dobar trener, ali zbog svoje napuhanosti mrzim englesku reprezentaciju. Nadam se pobjedi Ukrajinaca.
    Obrisan korisnik