Ostali sportovi

Švicarci protiv Rusa u polufinalu Umag Opena

Sportnet • subota, 16.06.2012.
Švicarci protiv Rusa u polufinalu Umag Opena

Nakon 16 odigranih mečeva, za prestižnu titulu pobjednika turnira borit će se Gerson/Gabathuler iz Švicarske i Bikanov/Karpukin iz Rusije, a preostala dvojica polufinalista bit će poznata nakon mečeva koji su na rasporedu sutra u 12:00 i 12:50. Hrvatska ekipa Dellorco/Križanović se nakon poraza od Norvežana Kvalen/Solhaug plasirala na 13. mjesto.

Priča dana su Bikanov/Karpukin koji su Rusiji donijeli šansu da osvoji naslov u Umagu nakon što su u glavni turnir ušli kroz kvalifikacije pobjedom nad njemačkim parom Backhaus/Westphal. U prvom kolu bili su bolji od Portugalaca Rosas/Moreira u dva seta. U iduća dva meča pobijedili su bolje rangirane Čehe Dumek/Tichy i Austrijance Kunert/Petutschnig. Završili su seriju pobjeda nadigravši tursku ekipu Giginoglu/Gögtepe H. u tri seta, pritom se vraćajući u meč nakon što su izgubili prvi set.

Najbolje rangirana švicarska momčad Gerson/Gabathuler mogla se očekivati u polufinalu. Nisu se puno mučili sa sunarodnjacima Bissig/Beyeler i slavili su u dva seta. Nakon osvajanja prvog seta protiv njemačkog tima Dollinger/Stiel, morali su igrati tri seta da ubilježe pobjedu. U presudnom meču Poljaci Kantor/Losiak koji do tada nisu izgubili ni set, morali su čestitati Švicarcima nakon 36 minuta i rezultata 21-19, 21-19.

Ipak, Kantor/Losiak se još uvijek mogu plasirati u polufinale ako u sutrašnjem meču u 12:50 pobijede austrijski tim Kunert/Petutschnig. Poljaci su do poraza protiv Švicaraca bili vrlo uvjerljivi, trebalo im je samo pola sata da u dva seta savladaju Bugare Neshev/Dimov i samo 32 minute za dominantnih 21-18, 21-11 protiv turske ekipe Sekerci-Gögtepe V. Austrijanci su glavni turnir počeli pobjedom protiv Čeha Kufa/Hadrava u tri seta, no u trećem kolu su ih iznenadili polufinalisti iz Rusije. Do meča u kojem ih pobjeda vodi u polufinale stigli su pobjedom nad portugalskim parom Rosas/Moreira.

Drugi par koji odlučuje o posljednjem finalistu su Giginoglu/Gögtepe iz Turske i Dollinger/Stiel iz Njemačke. Turci su kroz turnir pokazali pobjednički mentalitet jer su dobili dva meča nakon izgubljenog prvog seta (protiv Talijana Ranghieri/Cecchini i Švicaraca Kissling/Schnider) te bili dominantni protiv hrvatske ekipe Dellorco/Križanović. Nakon poraza od Rusa, imaju još jednu šansu za polufinale. Dollinger/Stiel su u prvom i drugom kolu pobijedili hrvatski par Boras/Zeljković i Austrijance Hupfer/Leeb, a u trećem pretrpjeli poraz od švicarske ekipe polufinalista. Šansu za polufinale zaslužili su pobjedama nad Norvežanima Kvalen/Solhaus i Česima Dumek/Tichy.

Polufinalni mečevi odigrat će se u 15 i 16 sati. Susret za treće mjesto predviđen je za 18 sati, a prvi pobjednik BVB Umag Opena bit će odlučen finalnim mečom koji starta u 19 sati.

Ulaz na sve mečeve je slobodan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!