Nogomet

Sneijder: "Portugal je više od Ronalda"

Branimir Korać • nedjelja, 17.06.2012.
Sneijder: "Portugal je više od Ronalda"
Foto: Davor Sajko

Nizozemska danas igra svoju "biti ili ne biti" utakmicu protiv Portugala. Osim što trebaju svladati jaki Portugal s najmanje dva pogotka razlike, moraju se i nadati da će Njemačka ozbiljno shvatiti Dance. Wesley Sneijder smatra kako još uvijek imaju dobre šanse za prolazak u četvrtfinale...

Dva razočaravajuća nastupa su iza Nizozemske i na kontu nemaju niti jedan bod. Protiv Njemačke u drugom poluvremenu su pokazali znakove buđenja, a protiv Portugala večeras morat će odigrati najbolju utakmicu na ovogodišnjem Euru, u protivnom se mogu pakirati za odlazak kući.

Sav fokus nizozemske javnosti je na Cristianu Ronaldu i svi se pitaju prvenstveno kako njega zaustaviti. Međutim, Wesley Sneijder upozorava kako Ronaldo nije jedini problem.

"Portugal nije samo Cristiano Ronaldo. Dokaz tome je da još nije zabio nijedan pogodak, a Portugalci su debelo u igri za prolaz. Iskreno se nadam da će Ronaldo i dalje biti na nuli nakon našeg susreta."

U pobjedu, naravno, vjeruje. "Mislim kako možemo svladati Portugal i to s potrebnom razlikom, ali ključ će biti ulazak u utakmicu. Ukoliko dođemo rano do pogotka, bit ćemo u ogromnoj prednosti. Situacija je svakako teška, ali nije bezizlazna, potpuno smo usredotočeni na Portugal i ostvarivanje visoke pobjede. Na ono što će se događati u drugom susretu, ne možemo utjecati", dodao je Sneijder.

Sneijder je vrlo razočaran dosadašnjim nastupom Nizozemske. Dva poraza su ono što je malo tko očekivao, a posebno je bolan poraz od Danske na otvaranju Eura.

"Nitko prije Prvenstva nije niti pomišljao da nećemo imati niti boda nakon prve dvije utakmice. Ovo je potpuno neočekivano za nas. Prvi poraz nas je potpuno šokirao jer nitko još uvijek ne razumije kako smo uspjeli izgubiti tu utakmicu. Razumijem navijače koji su vrlo razočarani, ali mi smo još razočaraniji. Prije Europskog prvenstva smo smatrali da imamo snage i za naslov prvaka, a sada možemo ići kući već nakon prvog kruga."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!