Nogomet

Keane: "Atmosfera je takva da ne želimo kući bez bodova"

Ante Zovko • nedjelja, 17.06.2012.
Keane: "Atmosfera je takva da ne želimo kući bez bodova"
Foto: EPA

Protiv Španjolske jednostavno nije išlo bez obzira na potpuno zalaganje, tvrdi kapetan Republike Irske Robbie Keane, ali kaže da će zbog sjajnih navijača pokušati ugrabiti bod protiv Italije.

Nakon poraza od Hrvatske 3:1 i Španjolske 4:0, Republika Irska u četvrtak je postala prva reprezentacija koja je ostala bez šanse za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva. Preostala je samo utakmica protiv Italije kojoj je potrebna pobjeda kako bi imala ikakve šanse za četvrtfinale.

"Samo ponos, to je sve zašto igramo", priznao je irski kapetan Robbie Keane. "Ne želite otići kući bez boda na kontu. Važno je da se regrupiramo kao momčad i pružimo navijačima razlog za zadovoljstvo. Bio je ovo težak tjedan za cijelu momčad, ne samo za mene."

Irska želja mogla bi pomoći Hrvatskoj koja u posljednjem kolu može proći uz sva tri ishoda ako situacija u drugoj utakmica bude povoljna odnosno ako Italija ne pobijedi. Keane se osvrnuo na prve dvije utakmice i rekao da je u momčadi veliko razočaranje.

"Došli smo ovdje kao skupina, ne kao individualci. Bilo je teško svima jer nitko ne voli gubiti. Došli smo ovdje misleći da imamo veliku šansu, ali nažalost nije prošlo i izgubili smo dvije utakmice."

Irska je izgledala potpuno nemoćno protiv Španjolske. Keane, koji naglašava da su njegovi suigrali dali svoj maksimum, priznao je da je kvalitatvna razlika između dviju momčadi bila jednostavno prevelika.

"Ponekad u životu jednostavno morate nekom priznati da je bolji. Kad sam odlazio s terena, imao sam osjećaj da sam igrao protiv jedne od najboljih momčadi koje sam ikad vidio i to morate prihvatiti. Kao skupina, mi to shvaćamo. Igramo protiv bolje momčadi, najbolje momčadi koju sam, mislim, ikad vidio. Igrali smo protiv najbolje svjetske momčadi."

"Svatko je znao koliko je Španjolska dobra, ali kad igrate protiv njih, jednostavno im morate priznati da su bolji. To je svakako bio slučaj. Odlučnost, zalaganje i želja bili su prisutni kod svih naših igrača. Tu nema sumnje. Dali smo sve od sebe, ali jednostavno nismo dovoljno dobri."

Radi sjajnih navijača, rekao je napadač LA Galaxyja, Irci žele oteti barem bod Italiji: "Atmosfera je takva da ne želimo kući bez bodova."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 23:29
    bila bi fora da odigramo sa Španjolcima tih famoznih 2-2 , ali da Irci odigraju X ili pobijede Talijane... čisto da se mogu smijati digićima :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 19:55
    E kad su se onako odlično slagali naši navijači u prvom kolu, nadam se da i igrači gaje slične odnose i da će nam Irci pomoć. Ajmo Keane and company!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 18:19
    tako je keane iditie po taj bod¨!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 16:33
    Ma kakvo tankiranje od Trappa, čovjek je prekaljeni profesionalac i Irci mu stavljaju kruh na stol. To bi mogao napraviti jedno potpuni kreten.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 16:30
    Iako su talijani tjelesno najlošije preipremljena momčad na Euru, ne vjerujem da će propustiti zakucati 3 boda sutra. Irska jednostavno ima deficit kvalitete, mada trkom, snagom i fanatizmom možda i mogu nešto, ali jako teško. Talijani padaju u zadnjih pola sata drastično, nadam se da će Prandelli... [više na forumu]
    Obrisan korisnik