Nogomet

Ibrahimović ne namjerava okrenuti leđa Švedskoj

Ante Zovko • nedjelja, 17.06.2012.
Ibrahimović ne namjerava okrenuti leđa Švedskoj
Foto: EPA

Švedska i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. može računati na usluge Zlatana Ibrahimovića. Napadač Milana kaže da ga optimizam nije napustio.

Švedska je izgubila šanse za prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva izgubivši i od Ukrajine i od Engleske, a protiv Francuske će igrati za prestiž.

Iako postoji mogućnost reprezentativnog umirovljenja pojedinih veterana poput 35-godišnjeg Andersa Svenssona i 34-godišnjeg Olofa Mellberga, Zlatan Ibrahimović kaže da ne namjerava objesiti kopačke o klin što se žutog dresa tiče.

"Apsolutno", rekao je na pitanje namjerava li nastaviti igrati za Švedsku. "Moja budućnost je u reprezentaciji. Nastavit ću igrati za nju."

Razočaranje iz Ukrajine, kaže 30-godišnji napadač, pokušat će pretočiti u optimističniju budućnost koja donosi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

"Nema smisla razmišljati negativno. Ja razmišljam suprotno. Idemo dalje. Kad se naljutim unutra, još sam motiviraniji. Ono što se dogodilo ovdje nije pozitivno, ali ima taj efekt na mene."

Milanov napadač izrazio je nadu da se stariji suigrači neće povući iz reprezentacije: "To je veliki gubitak, nisu to igrači koje zamijenite za 24 sata. To su momci koje najbolje poznajem u reprezentaciji. Bili su sa mnom od početka."

U trećem kolu protiv Francuske Švedska nema rezultatskog imperativa. Ipak: "Idemo na pobjedu. Igrat ćemo za prestiž, želimo odnijeti pokoji bod kući."

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 08:48
    Tako govori pravi kapiten.
    Obrisan korisnik
  • gangrena17.06.2012. u 17:12
    bravo ibro
    gangrena