Ostali sportovi

Poljaci Kantor i Losiak pobjednici BVB Umag Opena

Sportnet • nedjelja, 17.06.2012.
Poljaci Kantor i Losiak pobjednici BVB Umag Opena

Mladi 20-godišnji Poljaci Piotr Kantor i Bartozs Losiak pobjednici su prvog europskog turnira u odbojci na pijesku u Umagu, što je ujedno i njihov najbolji rezultat na CEV Satellite turnirima. U finalu su pobijedili njemačku ekipu Dollinger/Stiel.

Piotr Kantor i Bartozs Losiak kvalificirali su se za finale pobijedivši rusku ekipu Bikanov/Karpuhin u polufinalu (21:19, 21:18). Dollinger i Stiel zaslužili su mjesto u finalu pobjedom nad švicarskim timom Gerson/Gabathuler u drugom polufinalnom meču (21:14, 21:19).

Finalni meč ponudio je idealan scenarij: savršene vremenske uvjete, raspoloženu publiku i tri seta puna preokreta i atraktivnih poena. Dollinger i Stiel bolje su ušli u meč i osvojili prvi set (21:19). U drugom setu Kantor i Losiak preokrenuli su tijek susreta i dominirali u igri završivši set s rezultatom 21:10. I u finalnom setu Poljaci su zadržali dobru igru i koncentraciju te trijumfirali sa 16:14.

"Jako smo sretni što smo osvojili svoj prvi međunarodni turnir. Umag je očito sretan za Poljake jer su naši sunarodnjaci lani baš ovdje osvojili titulu svjetskih prvaka u kategoriji do 19 godina. Mislimo da more i sunce u Umagu donose dobre rezultate", komentirali su Kantor i Losiak.

U meču za treće mjesto, Rusi Bikanov i Karpuhin osvojili su neizvjestan prvi set protiv švicarske ekipe Gerson/Gabathuler (21:19). Zadržali su dobar ritam i u drugom setu (21:17) te postigli svoj najbolji rezultat na CEV Satellite turnirima, koji ima još veću vrijednost jer su do glavnog turnira stigli kroz kvalifikacije.

Organizacijom ovogodišnjeg CEV Beach Volley Satellite turnira i FIVB Swatch Svjetskog prvenstva za mlade do 19 godina lani, Umag se upisao na europsku kartu odbojke na pijesku. Četiri kvalitetna terena, odlični klimatski uvjeti, dobra prometna povezanost i snažna podrška Grada Umaga, Turističke zajednice Umaga te Istraturista jamče da će Umag i u budućnosti ugostiti vrhunske svjetske odbojkaše na pijesku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!