Nogomet

Ševčenko i Walcott upitni za odlučujući, međusobni susret

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.06.2012.
Ševčenko i Walcott upitni za odlučujući, međusobni susret
Foto: EPA

Oleg Blohin i Roy Hodgson, izbornici Ukrajine i Engleske, imaju svojih zdravstvenih briga uoči međusobnog ogleda koji će dati jednog putnika u četvrtfinale...

Ukrajina i Engleska u utorak će u međusobnom srazu tražiti prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva, pri čemu domaćinu smotre treba pobjeda, a Gordi Albion moći će biti zadovoljan i neriješenim ishodom.

No, pritom bi Ukrajinci mogli nastupiti bez svoje udarne igle, Andrija Ševčenka. Iskusni napadač ozlijedio je koljeno u drugom poluvremenu utakmice protiv Švedske, nezaliječen je zaigrao protiv Francuske te je dobio još jedan udarac u isto područje.

Iz Ukrajinskog su nogometnog saveza potvrdili kako Ševčenko nije u mogućnosti trenirati te kako je upitan za nastup protiv Engleza. Liječnici su mu propisali terapije, ali ne mogu ništa obećavati.

Engleski izbornik Hodgson u međuvremenu je potvrdio kako on nije siguran u nastup Thea Walcotta, 23-godišnjaka koji je protiv Švedske po svom ulasku s klupe režirao preokret.

Walcott je na nedjeljnom treningu istegnuo bedreni mišić, morao napustiti svoje suigrače, te se još uvijek ne zna hoće li se oporaviti prije početka dvoboja s Ukrajinom.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!