Ostali sportovi

Horvat hrvatski rekordom ispunio normu za Olimpijske igre

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 18.06.2012.
Horvat hrvatski rekordom ispunio normu za Olimpijske igre

Mladi hrvatski atletičar Ivan Horvat izborio je nastup na Olimpijskim igrama. B normu preskočio je na atletskom Kupu u Varaždinu, a tih 5,60 metara predstavlja i novi hrvatski rekord...

Hrvatska atletika imat će na Olimpijskim igrama u Londonu još jednog predstavnika, nakon što je B olimpijsku normu drugog dana atletskog Kupa u Varaždinu ostvario mladi skakač s motkom Ivan Horvat.

Do velikog uspjeha 18-godišnji Horvat došao je s preskočenih 5,60 metara, čime je uvjerljivo potukao konkurenciju, ali i postavio svoj osobni i novi hrvatski rekord. Potvrda ovoga stigla je u vidu objave na stranicama Hrvatskog atletskog saveza.

Inače, najbolji hrvatski skakač s motkom pokušao je preskočiti i A olimpijsku normu od 5,72 metara, ali nije uspio u tome. S ostvarenim rezultatom tako se trenutno nalazi na drugom mjestu ovogodišnje svjetske juniorske ljestvice.

Do Varaždina njegov osobni rekord iznosio je 5,52 metara, a prethodno je u ovoj sezoni nekoliko puta rušio vlastiti rekord. Ovim posljednjim je uhvatio posljednji vlak za London, ostvarivši najveći uspjeh svoje dosadašnje karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 09:06
    Prošle godine je skakao 5,51 a ove do tog rezultata 5,52 pa se pitam po kojoj logici je ove sezone prethodno nekoliko puta rušio rekord? Svaka njemu čast, velik je ovo rezultat, ali zašto morate izmišljati činjenice?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 19:26
    Dečko je pravi dragulj, ovo je korak od sedam milja za ovu disciplinu u Hrvatskoj.
    Obrisan korisnik
  • Weasley18.06.2012. u 19:00
    svaka čast, iz natjecanja u natjecanje sve bolji i bolji...napokon i mi imamo jednog motkaša, ili čak mogu reći jednog pravog atletičara u skakačkim disciplinama :)
    Weasley
  • canastra18.06.2012. u 18:45
    bravo Ivane
    canastra