Nogomet

Pletikosa: "Pomoglo bi nam da je bilo malo više pozitive oko nas"

Iz Gdanska:Bernard Jurišić • utorak, 19.06.2012.
Pletikosa: "Pomoglo bi nam da je bilo malo više pozitive oko nas"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kapetan Darijo Srna i vratar Stipe Pletikosa po drugi su put doživjeli tužan završetak Europskog prvenstva. Prije četiri godine šokantno smo ispali od Turske u četvrtfinalu, ovog puta kobni su bili Talijani i Španjolci u skupini...

Stipe Pletikosa 87 minuta čuvao je svoju mrežu čistom protiv europskih i svjetskih prvaka. No, četvrtfinale nam nije odnio španjolski pogodak, nego činjenica da ga mi nismo uspjeli zabiti.

"Nismo zaslužili ispasti. Ispraćeni smo na čudan način na Euro i mislim da je bilo malo više pozitive oko nas da bi nas i to malo diglo i pomoglo nam. Možda sam subjektivan, ali mislim da smo svojom borbenošću i srčanošću i taktičkom disciplinom protiv reprezentacije koja je prvi favorit prvenstva zaslužili proći dalje."

Još jedno razočaranje miješa se s ponosom zbog objektivno dobrih predstava Hrvatske u Poljskoj.

"Treba dignuti glave i ići dalje, ništa nam drugo ne preostaje. Promijenit će se izbornik, mislim da je Slaven u posljednje dvije godine potpuno sazrio kao trener, da nas je odlično pripremio i da smo odlično izgledali protiv sjajnih reprezentacija kakve su Italija i Španjolska. Dokazao je da je lijepa budućnost pred njim, ja mu od srca zahvaljujem za sve što smo prošli skupa i želim mu puno sreće u Lokomotivu."

Što i kako dalje, na jesen nas čekaju nove kvalifikacije?

"Jedino što mi sad pada na pamet je dobro se odmoriti od svega ovoga, još sam pun emocija i dojmova i teško mi je razmišljati što će biti u budućnosti."

Darijo Srna po prvi put je kao kapetan predvodio Hrvatsku na jednom velikom natjecanju.

"Hrvatska je na ovom turniru pokazala da ima ono što malo reprezentacija na svijetu ima. Karakter, nacionalni naboj i mogu samo čestitati svima koji su igrali i koji nisu na načinu kako su predstavljali svoju državu. Mogu zahvaliti i našem treneru koji je napravio sjajan posao, teško će netko doći nakon njega i ponoviti sve to. Ponosan sam što sam kapetan ove generacije i ovakve hrvatske reprezentacije."

"To je nogomet", čuli smo toliko puta večeras...

"Hvala navijačima koji su nas opet u velikom broju bodrili ovdje u Poljskoj, siguran sam da će oni pravi navijači znati cijeniti ovo što smo odigrali. To je nogomet, protiv jedne velike Španjolske smo igrali ravnopravno, imali smo šansu i pobijediti, nažalost pamti se samo to da nismo prošli dalje."

Odmor neće trajati dugo, Srna i kolege vrlo brzo priključit će se klupskim pripremana.

"Moj će odmor trajati samo 12 dana, kratko ćemo se odmoriti i krenuti opet sve ispočetka. Ispred nas su Makedonija, Belgija, Wales, Škotska, Srbija, proći ćemo opet sve i svašta, opet će biti velikih utakmica."

Emocije su navirale iz Srne, no riječi nisu izlazile.

"Toliko emocija je u meni, toliko bih toga želio reći, a sad ne znam što bih rekao..."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 14:37
    Glas u noći tvoje ime tužno doziva, ja si lice krijem, pokrivam ga rukama, ti si pala ovog puta, nisi uspjela, al diži glavu, ne daj se, tvoja djeca bodre te. Kad hladne kiše padaju il' oganj žari zemlju tu, ljepota tvoja ostaje, jer sam tu i čuvam te, ja te volim dobro znam, kad ti pjevam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 14:35
    Stjepan Radic je prije 100 godina napisao da je Jal najprepoznatljivija crta Hrvatskog karaktera.Tesko je graditi i uspijeti u naciji u kojoj je svatko ljubomoran na tudji uspijeh. Za mene osobno,ovaj Euro ni je drazi nego prosli,u kojem smo imali 3 pobjede u prvom krugu.Najfascinantnija stvar je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • 280419.06.2012. u 12:30
    Slažem se s Pletikosom, ali,.... Mi oduvijek idemo u prvi razred. U i oko reprezentacije uvijek je dobro okružje., ali ono šire stiče se i publikom koja ne iritira suca petardama, bakljama i ostalim. Naime, ljudski je, ti meni ja tebi. Kad se naučimo bolje ćemo stajati svi i trud naših igrača biti... [više na forumu]
    2804
  • Vatreni8219.06.2012. u 11:37
    Nadam se da ce Bilić napraviti dobru karijeru u Lokomotivi i mozda i vecim klubovima. Zelim mu sve najbolje i mozda se cak vrati jednog dana na klupu reprezentacije. Jos je on mlad. A za Štimca, Mamića i Šukera se samo nadam da nece upropastiti hrvatski nogomet do kraja.
    Vatreni82
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 11:20
    Bilic se dokazao kao inteligentan strateg i zasluzili smo prolazak, ali vise srece ce biti u Brazilu, UVIJEK VJERNI!
    Obrisan korisnik