Nogomet

Casillas: "Imao sam sreće s Rakitićevom prilikom, mogli smo se naći u velikoj nevolji"

Borna Rupnik • utorak, 19.06.2012.
Casillas: "Imao sam sreće s Rakitićevom prilikom, mogli smo se naći u velikoj nevolji"
Foto: Kristijan Komarica

Španjolski vratar Iker Casillas nije bio najzaposleniji čovjek na utakmici Španjolske i Hrvatske, no odradio je možda i ključan posao, obranivši udarce Rakitića i Perišića koji su mogli preokrenuti tijek zbivanja...

Čuvar mreže Real Madrida i španjolske reprezentacije, iskusni Iker Casillas, bio je posljednja i nesavladiva prepreka za hrvatske nogometaše, koji nisu uspjeli zatresti mrežu Furije te tako umjesto u četvrtfinale Europskog prvenstva moraju putovati kući.

"Mislim da je bilo vrlo napeto na terenu, no to je normalno jer je i jednima i drugima bilo važno proći dalje. Hrvatska je bila odlično pripremljena za nas, otežali su nam život, dobro se branili, ali i stvarali šanse", rekao je Casillas.

"Naposljetku smo imali i sreće, a svojim smo stilom s dodavanjima iz prve stigli do pogotka. Tada nam je postalo lakše", dodao je.

Iker Casillas svjestan je da je Furija svima "crvena krpa", da se svi posebno pokušavaju dokazati upravo protiv aktualnih prvaka Europe i svijeta.

"Pred nama je još nekoliko utakmica, a svi žele pobijediti baš Španjolsku, to je vidljivo. Suosjećamo sa svim svojim suigračima koji ne uspiju realizirati šansu", rekao je.

Na kraju se još jednom vratio na priliku Ivana Rakitića, koja će se još dugo pamtiti: "Imao sam sreće u toj situaciji, mogli smo se naći u velikoj nevolji. Trčao sam prema lopti pa sam se našao na pravom mjestu. Ipak, sretan sam što smo prošli".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 11:53
    naravno da će svi reći da je Raketa mogao pucati u pod, da je bio neki drugi golman to ne bi obranio bla bla, ali zapravo smatram da je teško kontrolirati loptu glavom kada dobiješ centaršut sa efeom, to nije bio klasični centaršut, da je Modrić unutarnjom centrirao, Raketa bi to zabio lagano, ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 18:39
    svaka cast to je pravi sportas istinski sportas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 15:47
    Jbg. loše je pucao, lak zadatak za Casillas. Nesreća da je na onako briljantan asist rRakitić bio na mjestu potencijalnog egzekutora. Šta je tu je, život ide dalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 12:33
    prvo Rukavina ,sad Rakitic...ko je sljedeci? :D
    Obrisan korisnik
  • 280419.06.2012. u 12:32
    Kako Casillas priča o Rakitićevoj šansi mogu samo veliki sportaši. Svaka mu čast :D
    2804