Nogomet

Buffon: "Hvala Španjolcima, imali smo povjerenja u njih"

Borna Rupnik • utorak, 19.06.2012.
Buffon: "Hvala Španjolcima, imali smo povjerenja u njih"
Foto: EPA

Gianluigi Buffon, vratar talijanske nogometne reprezentacije, ističe kako se njegova momčad zasluženo našla u četvrtfinalu, uz zahvalu Španjolskoj za pobjedu nad Hrvatskom...

Dok se Hrvatska suprotstavljala aktualnim prvacima Europe i svijeta, Italija je slomila otpor Republike Irske i osvojila tri boda, pokazat će se, vrijedna plasmana u četvrtfinale turnira u Poljskoj i Ukrajini.

Poslije utakmice u Poznanu Gianluigi Buffon rekao je kako ga mogućnost da u Gdansku završi 2:2, čime bi Italija ispala, nije previše brinula: "Bio sam miran posljednja četiri dana. Vodili smo računa samo o svojoj utakmici".

"Hvala Španjolcima, imali smo povjerenja u njih, kao i u Nizozemsku prije četiri godine", dodao je.

"Najvažnije je bilo pobijediti i zasluženo smo došli do uspjeha. Odigrali smo uravnoteženu utakmicu, nitko nam ništa nije darovao. Morao sam obraniti dva vrlo dobra irska udarca", smatra Buffon.

Dobra vijest za talijanskog izbornika Cesarea Prandellija je i podatak da su mu zabijali napadači, Antonio Cassano i Mario Balotelli, koji će mu biti itekako potrebni u četvrtfinalu.

"To je dobar znak, pogotovo nakon što nisu zabili u prve dvije utakmice. Sada će im sve biti lakše", rekao je talijanski vratar.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik20.06.2012. u 09:09
    Tocno Gianluigi. Kad nas vec vi ne mozete pobijediti, onda vas moraju spasavati drugi.
    lambik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 17:17
    odgovor Spanjolaca: "Ma Gigi nemas frke, to smo mi sredili sa Platimijem, reko on da nema problema, oni Hrvati su stvarno zabrijali da mogu nas dobit, ali sredio je on to"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 15:54
    Ne baš zasluženo, ali u četvrtfinalu su. Španjolci su igrali uspavanku s njima na remi, a mi smo ušli s prevelikim respektom protiv njih. Kad smo shvatili da možemo, bilo je prekasno a mogli smo ih nokautirati. Šteta velika i neka doza tuge ostaju, iako nismo ni blizu razočarali tuga je u spoznaji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 15:24
    Prvo sa 1:1 Hrvatska nebi išla kući nego bi to bila Italija (pod pretpostavkom da bi oni odigrali 2:0). Drugo zašto Marković i ekipa sad ne traže službenu ispriku od Talijana. Nakon svih onih priča o namištanju malo je bezobrazno sad bilo što komentirati bez službene... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 13:05
    ukenjo si se bufon
    Obrisan korisnik