Nogomet

Cassano: "Nisam mogao dočekati kraj utakmice u Gdansku"

Josip Tolić • utorak, 19.06.2012.
Cassano: "Nisam mogao dočekati kraj utakmice u Gdansku"
Foto: EPA

Nakon ogleda Italije i Irske u trećem kolu skupine C Europskog prvenstva u Poznanu Azzurri su priznali da su imali težak zadatak doći do pobjede, no na kraju su do nje došli zasluženo. Bolje lice pokazala je i Irska kojoj slijedi preispitivanje igračkog kadra, izjavio je njihov izbornik Giovanni Trapattoni.

Talijani su nakon posljednjih 90 minuta faze po skupinama Europskog prvenstva ipak imali razloga za slavlje. U Poznanu su Azzurri u dosta zahtjevnoj utakmici slomili otpor Iraca te golovima Antonija Cassana i Marija Balotellija izborili četvrtfinale smotre najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

"Mučili smo se u prvih 20 minuta jer su nas Irci pokušali pritisnuti i nismo dobro funkcionirali u veznom redu. Bilo je i napetosti, možda nismo očekivali takav njihov pristup. Međutim, onda kad smo se organizirali, igrali smo vrlo dobar nogomet. Zadovoljan sam našom izvedbom", rekao je na konferenciji za novinare izbornik Italije Cesare Prandelli.

"Mislim da smo se u prve dvije utakmice dobro predstavili, no ovo je bio vrlo važan susret. Često nas kritiziraju kako se nosimo s momčadima koje igraju visoke lopte, no to večeras nije bio slučaj. Sretan sam zbog momčadi. Ovi su igrači vrlo kvalitetni dok god pokazuju želju, a morate biti zaista dobra momčad kako biste uspjeli na ovom turniru", istaknuo je 54-godišnjak.

"Nisam mogao dočekati kraj utakmice u drugom susretu, no onda je konačno došao i vrlo sam sretan", izjavio je Cassano, koji je proglašen igračem utakmice u izboru čitatelja Uefine službene internetske stranice. "Najteže su pobjede najslađe. Najvažnija je stvar bila proći skupinu i vidjet ćemo tko će nam se suprotstaviti u nedjelju. Ne bojimo se nikoga", najavio je Milanov napadač.

Talijan na irskoj klupi Giovanni Trapattoni svjestan je da su Dečki u zelenom pružili mnogo bolje lice u odnosu na prva dva ogleda. "Smatram da smo večeras igrali mnogo bolje nego protiv Hrvatske i Španjolske, bilo je tu mnogo osobnosti. Ponovno smo primili lake golove nakon dva udarca iz kuta, no ponosan sam na zauzeće svojih igrača. U prvih 30 minuta igrali smo jako dobro", rekao je.

"Glavni osjećaj među starijim igračima veliko je razočaranje, moramo pričekati i vidjeti žele li nastaviti igrati ili ne. Mislim da su navijači bili apsolutno izvanredni, uvijek su nas podupirali. Dali smo sve što smo mogli, ostavili smo srce i dušu na terenu zbog njih", pohvalio je Trap brojnu vojsku irskih navijača te za svoje sunarodnjake prognozirao da bi mogli ići skroz do kraja, ali ima i drugih jakih momčadi.

Lijepe je riječi navijačima uputio i rekorder po broju pogodaka u irskom dresu Robbie Keane. "U posljednje su tri utakmice bili fantastični i šteta što momčad nije odigrala tako dobro kako zna i što nismo ostvarili rezultat. Igrali smo dobro večeras, no nismo stvarali toliko prilika. Siguran sam da su svi igrači razočarani jer bodovno nismo ostvarili ništa na ovom Euru, no takve se stvari događaju", dodao je Keane, koji je u ogledu protiv Italije kapetansku vrpcu prepustio Damienu Duffu zbog 100. nastupa za irsku vrstu.

EP 2012. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska0:1Španjolska
Italija2:0Irska
1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 01:41
    Cassanu drago sto je na kraju vidio da mi nismo " sufti " koji stimaju rezultate kao oni!
    Obrisan korisnik