Nogomet

De Rossi: "Znali smo da će Španjolska pobijediti Hrvatsku"

Josip Tolić • utorak, 19.06.2012.
De Rossi: "Znali smo da će Španjolska pobijediti Hrvatsku"
Foto: EPA

Vezni igrači talijanske nogometne reprezentacije Daniele De Rossi i Claudio Marchisio nakon pobjede nad Irskom (2:0) u trećoj utakmici na Euru istaknuli su da je bilo teško, ali da su Azzurri odigrali dobro i dočekali pobjedu Španjolske nad Hrvatskom.

Nakon teške, ali zaslužene pobjede protiv Irske u Poznanu (2:0) u trećem kolu skupine C Europskog prvenstva, talijanski reprezentativci mogli su biti zadovoljni prolaskom skupine jer je Španjolska u Gdansku pobijedila Hrvatsku kasnim pogotkom Navasa.

"Sve je funkcioniralo dobro. Mnogo smo puta rekli da se moramo koncentrirati na našu utakmicu i, ako to učinimo, da ćemo se kvalificirati jer smo znali da će Španjolska pobijediti Hrvatsku", izjavio je talijanski veznjak Daniele De Rossi nakon utakmice te dodao kako su ipak "vidjeli i da je bilo teško za njih".

"Mučili smo se u ovoj utakmici, možda više nego u prve dvije. Nismo mogli naći prostora jer su ga dobro zatvarali. Irci su dobra momčad, fizički jaka. Nikad nisam vidio navijače poput njihovih", istaknuo je igrač Rome.

"Bilo je teško, osobito u posljednjoj minuti kad smo očekivali rezultat druge utakmice, no završilo je vrlo dobro za nas. Sada novi turnir počinje", kaže De Rossijev kolega Claudio Marchisio. "Možda je s promjenom taktike bilo više ravnoteže u igri u odnosu na druge utakmice. Ovako ćemo igrati u četvrtfinalu, bez obzira s kim se sretnemo", najavio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež21.06.2012. u 16:02
    Jasno da su znali. Znale su to i kladionice. Pa je na Španjolsku bilo 1,75, a pazite ovo: na Hrvatsku je koeficijent bio od 8,00 kod jednih kladionica, do 11,00 (ujutro je u toj kladionici bilo 9,00)!!!! Pa sad recite da kladionice nisu imale dojavu, da nisu znale šta će biti. Odakle im takva... [više na forumu]
    Skarambež
  • ALGHAZANTH20.06.2012. u 13:33
    Kod Talijana ima dosta vidovnjaka, tko bi to pomislio...
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 07:08
    Buffon je na pol/kraj igrao x/1.
    Obrisan korisnik
  • DC20.06.2012. u 06:15
    Je li taj De Rossi znao da sudac nece suditi 2 penala za Hrvatsku? Ako je znao da ce Spanjolska pobjediti onda je vjerojatno znao i to. Svasta.
    DC
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 15:14
    Koliko tu ima iskompleksiranih i neobjektivnih ljudi...miješate izjave talijanskih reprezentativaca  i  novinara,da imalo poznajete materiju ne bi pisali ovakve gluposti.Talijanski mainstream mediji željni veće tiraže su tu cijelu priču kreirali i konstantno potencirali iako su se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik