Nogomet

Moyes: "Modrić je mogao biti Španjolac, bio je sjajan"

Josip Tolić • utorak, 19.06.2012.
Moyes: "Modrić je mogao biti Španjolac, bio je sjajan"
Foto: Kristijan Komarica

U komentaru utakmice Hrvatske i Španjolske u trećem kolu Eura (0:1) trener Evertona David Moyes odao je priznanje Kockastima za sjajnu taktičku igru i dodao kako su svjetski i europski prvaci vrlo lako mogli ispasti iz daljnjeg tijeka natjecanja. Posebno mu se svidio Luka Modrić...

Izvedba hrvatskih nogometnih reprezentativaca protiv Španjolske (0:1) u trećem kolu Europskog prvenstva ugodno je iznenadila stručnjake diljem kontinenta, pa tako i britanske analitičare. Evertonov menadžer David Moyes u svom je komentaru pohvalio izvedbu Bilićevih izabranika.

"Sve do posljednjih deset minuta utakmice Hrvatska je bila 'unutra', no jednostavno nisu napravili dovoljno kad su imali loptu u posjedu. Mislim da je Slaven Bilić pogodio; njegova je momčad stvorila jednu ili dvije prilike i vjerojatno imala najbolju na utakmici", komentirao je Moyes za službene internetske stranice BBC-a.

"Na kraju, kad su se otvorili i postali pomalo umorni, Španjolska je zabila gol. No, prvaci su lako mogli ispasti iz natjecanja", ističe 49-godišnji Škot.

"Luka Modrić mogao je biti španjolski igrač, bio je sjajan", dodao je Moyes te pohvalio Hrvatsku jer je "napravila sjajan posao. Morala se braniti dugo vremena, no španjolski stil je jedan od onih na koji se druge momčadi počinju navikavati", kaže te zaključuje kako će izvedba Hrvatske drugim momčadima dati samopouzdanja da pokušaju protiv njih.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 00:02
    Luka je dokazao da je top klasa...
    Obrisan korisnik
  • cameosis19.06.2012. u 14:53
    koje gluposti ovaj moyes laprda ... modric je bio odlican jer je hrvat.
    cameosis
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 13:54
    Oni su imali zapravo jednu pravu sansu iz koje su zabili gol, ostalo su bila dva udarca iz mrtvog kuta i nista opasno, s tim dodavanjem nista nisu mogli
    Obrisan korisnik