Nogomet

Blanc: "Hrvatska nam je pokazala kako moramo igrati sa Španjolskom"

Branimir Korać • srijeda, 20.06.2012.
Blanc: "Hrvatska nam je pokazala kako moramo igrati sa Španjolskom"
Foto: EPA

Nakon posljednjeg susreta u skupinama na Europskom prvenstvu, boljeg raspoloženja su bili Šveđani koji nisu prošli u četvrtfinale, nego Francuzi koji će tamo igrati. Razlog je večerašnji susret koji je otišao na stranu Švedske...

Šveđani su najavljivali kako će se oprostiti od Europskog prvenstva pobjedom protiv Francuske. Najavljeno - učinjeno. Zlatan Ibrahimović i Sebastian Larsson srušili su Francuze i poprilično naljutili Laurenta Blanca. U dosta zanimljivom dvoboju na terenu baš i nije bilo očito kako su Francuzi ti koji idu u četvrtfinale, a Šveđani doma. Švedska je odigrala jako dobro i pokazala kako su prva dva poraza više nesretna nego odraz slabe igre reprezentacije.

Ibrahimović je bio taj koji je pokušao svoje suigrače vratiti u život nakon drugog poraza u skupini. Njegov motivacijski govor u stilu Ala Pacina je uspio i Šveđani su protiv Francuske zaigrali kako mogu i znaju.

Laurent Blanc: "Trebamo biti realni, očekuje nas dvoboj protiv najjače momčadi svijeta. Problem je kod Španjolske što vam ne dopuštaju previše loptu u nogama, ali trebamo znati iskoristiti svoje prilike. Hrvatska nam je pokazala kako se protiv Španjolske mora igrati, kada god su imali priliku, pokušali su je iskoristiti i moramo slijediti taj hrvatski poučak. Morat ćemo igrati jako dobro, inače idemo doma."

"Uistinu smo željeli ovu pobjedu, ne toliko zbog nas samih koliko zbog navijača koji su bili sjajni. Željeli smo im pokloniti dobru utakmicu za kraj našeg puta na ovom Euru. ", rekao je nakon susreta Ibrahimović.

Ibrahimović je postigao vodeći pogodak za Švedsku, a zahvalio se i asistentu. "Bila je to savršena lopta Sebastiana (Larssona), bio je odličan, kao i cijela momčad."

Laurent Blanc je bio brutalno iskren. Rijetko ćete čuti njegove javne pohvale prema igračima, uvijek će stati na loptu i smiriti euforiju. Ovaj put nije imao razloga za to, bilo je dovoljno samo proanalizirati utakmicu.

"Bili smo preprosječni u previše toga da bismo se mogli nadati pobjedi u ovom meču. Švedska je bila izuzetno motivirana i bolje pripremljena od nas za ovu utakmicu. Ako analizirate utakmicu, doći ćete do jasnog zaključka kako smo najvećim dijelom nje bili u velikim problemima, Švedska nas je nadigrala u svim elementima igre. Švedska je odlična, ima u Ibrahimoviću igrača koji stvara razliku na terenu. Razočarani smo našom igrom, ali smo zadovoljni prolaskom u četvrtfinale."

Ipak, Francuzi su si mogli olakšati posao. Mogli su pobjedom osigurati prvo mjesto i izabrati u četvrtfinalu Italiju, a ovako će na noge svjetskim prvacima Španjolcima.

"Moram biti optimist i vjerovati da ćemo pobijediti Španjolce, ali nakon ove predstave nisam siguran kako ćemo to učiniti. U subotu ćemo morati biti puno bolji, željeli smo završiti kao prvi u skupini, ali nismo uspjeli i sada se moramo s time nositi", dodao je francuski izbornik.

S druge strane švedski izbornik Erik Hamren bio je zadovoljan. Razložno, Francuska je poražena, Švedska ne pobjeđuje Francusku svaki dan, ali ipak ostao je dojam tuge u zraku.

"Osjećaji su pomiješani, trebamo biti sretni zbog pobjede i igre, ali istovremeno smo tužni jer smo željeli ostati na Europskom prvenstvu duže od natjecanja u skupinama."

EP 2012. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švedska2:0Francuska
Engleska1:0Ukrajina
1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi720.06.2012. u 13:15
    Ovaj Ibro je kralj! Kakva golčina... Samo šteta da Irci nemaju jednog takvog.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 12:10
    ma koda je platini uopce stalo do nogometa,to su korumpirani ljudi kojima s esve vrti oko novca,dok se njima blagajna puni nije potrebna nikakva tehnologija niti im to pada na pamet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 09:24
    Za UEFU bi najbolje bilo da se igra prvenstvo sa 8 najbogatijih zemalja Europe i njima super. Ove "male" zemlje bi igrale neku vrstu europske lige :) 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 08:40
    platini je samo proizvod establishmenta iliti vojnik kriminalne organizacije zvane uefa. mislite da je taj polupismeni francusko-talijanski coban sam vodi politku?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 02:59
    platini je najvece zlo europskog nogometa...progurao je dalje engleze, nijemce i spanjolce sramotnim suđenjima...i onda se neki pitaju zasto fifa i uefa u 21. stoljecu i dalje govore odlucno NE videotehnologiji...pa vrlo jednostavno, slaven bilic u 82. iskoristi jednu od 2 (lupam) kontrole sudacke... [više na forumu]
    Obrisan korisnik