Nogomet

De Rossi: "Gerrard mi je idol, volio bih igrati više poput njega"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 21.06.2012.
De Rossi: "Gerrard mi je idol, volio bih igrati više poput njega"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Četvrtfinale Europskog prvenstva spojilo je Englesku i Italiju, a taj ogled bit će poseban za De Rossija. Razlog je to što je talijanskom veznjaku idol Steven Gerrard...

Rasplet posljednjeg kola u skupinama C i D doveo je do ogleda između Italije i Engleske u četvrtfinalu. Obje reprezentaciju nadaju se prolasku među četiri najbolja sastava Europe, a motiv više ima Daniele De Rossi.

"Gerrard mi je idol. On je na vrhu već deset godina. Uvijek ga vidite kako napada i igra obranu. Volio bih kada bih mogao igrati više poput njega", riječi su igrača koji na ovom Euru ima uglavnom obrambene zadaće.

Dugogodišnji član Rome nastavio je o idućem suparniku: "Englezi imaju mnogo zanimljivih mladih igrača, pogotovo na krilnim pozicijama, a izbornik Hodgson ima iskustva iz Italije pa zna kako se braniti."

"Nikad dosad nisam igrao protiv Engleske, čak ni u juniorima. Čast je igrati protiv tako velike ekipe. Odigrao sam mnogo utakmica za reprezentaciju, ali ovo je razlog da ponovno osjetim uzbuđenje", nastavio je.

Također, nije mogao ne prokomentirati suigrača iz reprezentacije Marija Balotellija. "On je više naviknut na pritisak nego mi. Govore o njemu mnogo jer je sjajan igrač, mlad i igra u Engleskoj. Uvjeren sam kako će odraditi idući susret bez ikakvih problema, zaključio je De Rossi uoči bitke za prolazak u polufinale.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 16:46
    Idu tu Okslade & co. dalje. Nekako te engleze nitko ne shvaća ozbiljno, a mogu svakoga zeznuti, pogotovo s Rooneyem koji uskoro najavljuje kosu ko u Carrola. Dolje mučki talijanski provokatori.
    Obrisan korisnik
  • gerrard21.06.2012. u 13:33
    imam neki osjećaj da će talijani ili englezi biti prvaci..neigraju nešto atraktivno, ali jako pametno
    gerrard