Nogomet

Khedira: "Doći će genijalni trenuci Mesuta Özila"

Josip Piršljin • četvrtak, 21.06.2012.
Khedira: "Doći će genijalni trenuci Mesuta Özila"
Foto: EPA

Njemačka se priprema za četvrtfinalni dvoboj na Europskom prvenstvu koje će odigrati protiv Grčke, a uoči novih izazova veznjak Sami Khedira istaknuo je kako se odlično slaže sa suigračima u veznom redu.

Reprezentativci Njemačke pobijedili su u sve tri utakmice u svojoj skupini i tako izborili plasman u četvrtfinale u kojem će snage odmjeriti s uvijek neugodnom Grčkom. Igrač Real Madrida Sami Khedira igra važnu ulogu u momčadi Elfa, a ističe kako odlično funkcionira na poziciji defenzivnog veznog zajedno s Bastianom Schweinsteigerom.

"U 2010. godini smo odigrali samo jednu utakmicu zajedno prije Svjetskog prvenstva. Otad su prošle dvije godine i odigrali smo mnogo susreta zajedno. Naš balans između obrane i napada je napredovao i učinio nas je jačim", rekao je Khedira.

Osim Schweinija, Khedira je hvalio svog suigrača u Kraljevskom klubu Mesuta Özila: "On je napravio korak naprijed u posljednje dvije godine. Svi ga cijenimo u momčadi, puno radi i zna kako stvoriti prostor trčanjem", kazao je.

"Doći će njegovi genijalni trenuci, jednostavno iz razloga jer ima kvalitetu za to", istaknuo je Khedira i prokomentirao dvoboj s Grcima koji će ih pokušati zaustaviti: "Imaju veoma jaku momčad koju ne smijemo podcijeniti. Potrebno će biti imati strpljenja, a moramo se puno kretati po terenu. Ako budemo statični, bit će nam vrlo teško", zaključio je.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 11:44
    Prilika Grcima da uzvrate Merkelici za rigorozne mjere štednje xD
    Obrisan korisnik
  • xavice22.06.2012. u 06:20
    genijalne poteze ozila već sada ne vidi jedino onaj koji baš ne želi
    xavice
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 18:33
    Euro protiv drahme. Euro je jači, ali Grci su ratoboran narod.
    Obrisan korisnik