Nogomet

Hodgson: "Jedanaesterci su nacionalna fobija, vježbali smo ih"

Josip Piršljin • četvrtak, 21.06.2012.
Hodgson: "Jedanaesterci su nacionalna fobija, vježbali smo ih"
Foto: EPA

Englezi su grupnu fazu na Euru prošli kao pobjednici svoje skupine, no već u četvrtfinalu ih čeka težak protivnik. Za plasman među četiri najbolje ekipe Engleska će morati preko Italije, a izbornik Hodgson je izjavio kako na treninzima uvježbava izvođenje jedanaesteraca.

Gordi Albion nije oduševio igrama na dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva, ali ipak je osvojio svoju skupinu ispred Francuske. Sastav Roya Hodgsona sada se priprema za četvrtfinalni dvoboj s Talijanima u nedjelju i vježbaju se jedanaesterci koji su tradicionalno neskloni Englezima.

"Izgubili smo toliko važnih utakmica na jedanaesterce za znamo kako su oni nacionalna fobija. Kada radiš u engleskoj nacionalnoj momčadi prošlost te uvijek proganja. Sve što radimo danas uspoređuje se s nečim što se dogodilo prije", rekao je Hodgson.

"Nažalost, izgubili smo dva vrlo važna polufinala na jedanaesterce. O tome će se pričati cijelo vrijeme dok sam ja izbornik, a vjerojatno i 20 godina nakon mene. Osim ako ne počnemo pobjeđivati u tome", ističe engleski izbornik.

Engleska je u šest navrata pucala jedanaesterce na velikim natjecanjima, a čak pet puta su igrači s Otoka bili neuspješni. "Koristili smo vrijeme poslije treninga kako bi uvježbavali pucanje s bijele točke. Ozbiljno to shvaćamo. Ponekad najbolji igrači promašuju, a za one koje se smatra lošim u jedanaestercima pogađaju", kazao je Hodgson.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 11:47
    Poznavajući ove momčadi, pogotovo novopečeni bunker Nijemaca, onda možemo biti sigurni u izvođenje jedanaesteraca.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 23:46
    Engleska-Italia = X-X.
    Obrisan korisnik