Nogomet

Mihajlović: "Hrvatska je još uvijek jača od Srbije"

Josip Piršljin • subota, 23.06.2012.
Mihajlović: "Hrvatska je još uvijek jača od Srbije"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon dobre predstave Hrvatske na Europskom prvenstvu, Bilićevog nasljednika očekuju novi izazovi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Skupina je jedna od težih dosad, a izbornici suparničkih reprezentacija imaju veliki respekt prema Kockastima.

U borbi za nastup u Brazilu 2014. godine Hrvatska će se sučeliti s vrlo jakim protivnicima. U skupini se nalaze Srbija, Škotska, Belgija, Wales i Makedonija, a izbornici najvećih konkurenata za prvo mjesto smatraju kako su hrvatski reprezentativci u ulozi favorita.

"Hrvatska je još uvijek jača reprezentacija od nas, ali daleko je do ožujka naredne godine, kada igramo s njima. Mi imamo potencijal i treba nam jaka vjera kako bismo došli do rezultata", rekao je izbornik Srbije, nekadašnji reprezentativac Siniša Mihajlović.

Škotski izbornik Craig Levein analizirao je igru Hrvatske na Euru u kojem su igrači Slavena Bilića prezentirali dobru igru, ali nisu uspjeli proći skupinu i plasirati se u četvrtfinale kao prije četiri godine.

"Nisam bio iznenađen Hrvatskom, znao sam da su dobra momčad. Oni su nositelji u našoj kvalifikacijskoj skupini i zato se od njih očekuje da budu dobri", rekao je Levein.

Škot je posebno istaknuo dvojicu hrvatskih igrača na koje treba obratiti pozornost: "Srna igra na poziciji krila. Ima puno energije i iskustva. Način na koji je Rakitić sudjelovao u igri je bio pametan i njih dvoje se sjajno slažu na terenu. To je područje na koje moramo dobro pripaziti", kazao je Levein koji smatra kako je jedina slabija točka u hrvatskoj momčadi reakcija na ubačaje u kazneni prostor.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 17:49
    tih prepucavanja ko je bolji Hrvatska ili Srbija mi je pun ..... i apsolutno je nepotrebno.Istina je da su Srbi imaju svojih jakih strana isto kao i mi svojih i to je to..nema previse filozofiranja.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 16:46
    ma ko se boji srbije ? ova ce se bitka voditi izmedu nas i Belgije koja ima strasnu mladu momcad, a sumljam da ce se i Mihajlovic dugo zadrzat na klupi Srbije....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 08:34
    TACNO TAKO VI NAS POBEDITE U ODBOJCI JEDNOM U STO GODINA U KOSARCI JEDNOM U PEDESET U VATERPOLU JEDNOM U DESET A I U FUDBALU NISAM BAS SIGURAN DA STE NAS BAS NESTO POBEĐIVALI.BOLJE JE DA I VI I MI HVALIMO JEDNI DRUGE DA NEBI TAKO FATALNO DOZIVELI PORAZ KAO VI U RUKOMETU
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 21:33
    za rukomet vraćamo vec sad u londonu
    Obrisan korisnik
  • jandro25.06.2012. u 19:04
    točno tako. ne pobjeđuje uvijek bolji nego se jednom u 100 slučajeva desi da dobije onaj tko je bio sretniji. dobili ste nas u rukometu i to si jako dobro zapamti jer taj film više nećeš gledat
    jandro