Nogomet

Iniesta: "U susretu s Hrvatskom bilo je svega, Hrvatska je čak i preuzimala inicijativu"

Branimir Korać • subota, 23.06.2012.
Iniesta: "U susretu s Hrvatskom bilo je svega, Hrvatska je čak i preuzimala inicijativu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolsku večeras očekuje novi težak ispit. Nakon pravih iskušenja u skupini protiv Italije i Hrvatske, izabranike Vicentea del Bosquea očekuje dvoboj s vrlo dobrim Francuzima. Andres Iniesta upozorava na francusku prijetnju te se prisjeća i dvoboja s Hrvatskom koji je mogao i drugačije završiti...

Jedan od onih Španjolaca koji na ovom Europskom prvenstvu igraju onako kako se od njih očekivalo je Andres Iniesta. Veznjak Barcelone je motor reprezentacije i možemo slobodno reći i najopasniji igrač Del Bosqueove momčadi. Večeras će trebati biti u najboljem izdanju ukoliko želi svoju Španjolsku odvesti do pobjede i polufinala.

"Protiv Francuske očekujem vrlo težak meč i veliku borbu. Oni su momčad koja voli imati loptu u nogama, posjeduju veliku kvalitetu, posebno u veznom redu i napadu. Vrlo su opasni. Ključ pobjede ležat će u posjedu lopte, koliko ćemo moći razviti svoju igru i biti konkretni. Moramo biti agresivni u obrani i strpljivi u napadu te realizirati one prilike koje nam se pruže. U ovoj fazi natjecanja morate biti vrlo efikasni, svaki promašaj je opasan."

Protiv Hrvatske Španjolska nije imala niti dovoljnu agresivnost, a niti prave prilike. Iniesta objašnjava što se događalo u tom susretu.

"U tom meču je bilo svega. Nije nam bilo lako igrati jer smo znali da nas i remi vodi dalje, vrijeme je prolazilo, a golova nije bilo. Igrali smo protiv Hrvatske koja je sjajna momčad, a njima je trebala pobjeda za prolaz. Sve se to odrazilo na meč i u pojedinim fazama smo se stvarno mučili. U konačnici, nismo odigrali loš meč iako je bilo razloga u kojima je Hrvatska imala inicijativu jer su jednostavno više trebali tu pobjedu."

Sve se to odrazilo i na kritike prema španjolskoj reprezentaciji koje Iniesta ne smatra u potpunosti neutemeljenima. "Kada su kritike konstruktivne, treba ih respektirati. Ne treba na te kritike gledati zlonamjerno. Ako se govori da nismo igrali dobro, a ne igramo dobro, kritike su tu s razlogom. Međutim nakon što smo osvojili naslove svjetskih i europskih prvaka, situacija se promijenila. Očekivanja su vrlo velika i malo lošija predstava će donijeti kritike, to je neizbježno", smatra Iniesta.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 23:54
    Imali smo prilike jesti i talijane i njih, pa smo ostali gladni. Ne lupetaj bezveze.
    Obrisan korisnik
  • cameosis23.06.2012. u 22:23
    kojeg vraga mu lupate minuse? covjek ima pravo. ribéry im je mozak i scre momcadi, gledajte utakmicu -- mi bi veceras pojeli i jedne i druge.
    cameosis
  • Charlie Harper23.06.2012. u 20:10
    Bez obzira što su nas izbacili navijam da Španjolci osvoje jer igraju najbolji i najljepši nogomet
    Charlie Harper
  • crovitlaci23.06.2012. u 19:48
    Ajmo Francuzi, izbacite Furiju zbog rane koja još uvijek peče.
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 17:46
    pa mi smo, bez pretjerivanja bolji od Francuza, ali sve ovisi ako Francuzi daju 150% od sebe u obrani i onda moze bit svasta...
    Obrisan korisnik