Nogomet

Dvojica Grka odlučila reći zbogom reprezentaciji

Branimir Korać • subota, 23.06.2012.
Dvojica Grka odlučila reći zbogom reprezentaciji
Foto: EPA

Nakon poraza od Njemačke u četvrtfinalu Europskog prvenstva, dvojica grčkih veterana su se oprostili od reprezentacije. Vratar Konstantinos Chalkias i napadač Nikos Liberopoulos odlučili su završiti reprezentativnu karijeru...

Grčka nije uspjela iznenaditi Njemačku i upisati najveću pobjedu od osvajanja Europskog prvenstva u Portugalu. Poraženi su s 4:2, a nakon susreta dvojica starijih igrača ove momčadi odlučili su se oprostiti od reprezentativnog dresa.

"Ovo je bio jedan od najboljih mjeseci u mojoj karijeri. Vrlo sam ponosan, sanjao sam ovakav oproštaj od reprezentacije, oproštaj na velikoj sceni. Ponosan sam i sretan što sam bio dio reprezentacije i pomogao joj na putu do četvrtfinala", rekao je 38-godišnji Chalkias koji je ujedno bio i najstariji igrač koji je nastupio na Euru.

Chalkias je trenutno član PAOK-a, a u reprezentaciji je bio prvi vratar sve do ozljede u susretu s Češkom nakon čega ga je zamijenio Sifakis.

Osim njega, od reprezentacije se oprostio i 36-godišnji napadač Nikos Liberopoulos. Liberopoulos je do kraja prošle sezone bio član AEK-a nakon čega je objavio kako mu je to bila posljednja utakmica u dresu atenskog kluba. Nakon Eura se pozdravio i s reprezentativnom karijerom tijekom koje je u 76 nastupa upisao 13 pogodaka.

"Blagoslovljen sam što sam mogao završiti karijeru u momčadi u kojoj se osjećam kao u krugu obitelji. Bila mi je čast igrati za reprezentaciju, na kraju meča sam poželio da još malo potraje i ne moram napustiti travnjak", dodao je Liberopoulos.

Liberopoulos se od reprezentacije već bio oprostio 2009. godine, no na nagovor izbornika Fernanda Santosa vratio se godinu dana kasnije kako bi pomogao na putu do Eura u Poljskoj i Ukrajini.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!