Nogomet

Pedro: "Mislim da znamo kako neutralizirati Ronalda"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.06.2012.
Pedro: "Mislim da znamo kako neutralizirati Ronalda"
Foto: Kristijan Komarica

Barcelonin trojac Xavi - Pedro - Busquets u srijedu će još jednom, nakon klupskih susreta, morati paziti na Cristiana Ronalda i njegove mogućnosti, ovoga puta na reprezentativnom planu...

Real Madrid ove je sezone prekinuo dominaciju Barcelone i osvojio naslov prvaka Španjolske, a u borbi za naslov prvaka Europe Xavi, Pedro i Sergio Busquets morat će igrati protiv Ronaldovog Portugala.

"Ronaldo je fantastičan igrač, u odličnoj je formi i moramo voditi računa o tome. Ipak, mislim da znamo kako ga neutralizirati, stoga pričekajmo i pogledajmo kako će se utakmica razvijati", najavio je Pedro.

Pedro je uvjeren kako Furija ima sve potrebne adute za prolaz u finale i osvajanje titule: "Momčad je sastavljena od istih igrača kao i na prošlim natjecanjima, samopouzdana je i dobro igra. Uhvatili smo zalet u pravom trenutku i nadam se da ćemo odigrati odlično i protiv Portugala".

"Protiv Francuske smo odigrali dobro, prvi nas je pogodak smirio i uspjeli smo zadržati loptu. Jako smo zadovoljni što smo kontrolirali igru protiv tako dobre momčadi kao što je Francuska, koja nam je kroz povijest uvijek bila težak rival".

Xavi je istaknuo kako Ronalda treba spriječiti u okretanju licem prema golu: "Morat ćemo biti vrlo pažljivi, pokušat ćemo pokrivati prostor i potruditi se da se ne osjeća ugodno na terenu. Ne smijemo mu dopustiti da nam se okreće prema vratima".

Sergio Busquets zna da će posebno važnu ulogu odigrati španjolski bek Alvaro Arbeloa, koji Ronalda poznaje iz Real Madrida.

"Ne igraju Barcelona i Real Madrid, nego Španjolska i Portugal, ali znamo koliko je Ronaldo dobar igrač. Većinu će vremena provesti u zoni koju brani Arbeloa, a on ga poznaje bolje od svih. No, trebat će nam cijela momčad kako bismo uspjeli", kaže.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 23:29
    a tko zna, mozda opet budemo gledali suze sina razmetnoga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 11:41
    ajmo Portugal!!! Arbeloi svaka čast ali mislim da je nedorastao zadatku hehehehe!!
    Obrisan korisnik
  • Vugi725.06.2012. u 23:38
    Mislim da neće samo Arbeloa imati posla sa Ronaldom...
    Vugi7
  • gangrena25.06.2012. u 17:53
    pa svatko tko vam uzme loptu i krene u napad stvori vam velike probleme a di neće ronaldo, samo što ronaldo neće promašivati kao ostali
    gangrena