Nogomet

Široki samouvjereno čeka svog prvog protivnika u EL-u

Josip Tolić • ponedjeljak, 25.06.2012.
Široki samouvjereno čeka svog prvog protivnika u EL-u
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ždrijeb prvih pretkola Lige prvaka i Europske lige donio je i neke zanimljive okršaje u kojima nastupaju klubovi iz regije. U Ligi prvaka snage će odmjeriti Maribor i Željezničar, u Europskoj ligi Borac i Čelik iz Nikšića, dok Široki Brijeg smireno čeka ishod prvog pretkola kako bi saznao ime svog protivnika.

Tijekom odigravanja drugog pretkola nogometne Lige prvaka pažnja hrvatskih nogometnih zaljubljenika će, osim na ogled Dinama i bugarskog Ludogoreca, dijelom biti usmjerena i na sudar slovenskog prvaka Maribora i najbolje momčadi Premijer lige Bosne i Hercegovine, sarajevskog željezničara. Spojio ih je ždrijeb u Uefinu sjedištu u Nyonu u ponedjeljak.

"Željezničar će biti zahtjevan protivnik koji traži temeljitu pripremu. Od ovog trenutka radimo na prikupljanju informacija za podrobnu analizu", izjavio je trener Maribora Darko Milanič o protivniku s kojim će snage prvo odmjeriti u Ljudskom vrtu 17. ili 18 srpnja, a tjedan dana potom putovati na Grbavicu.

Na drugoj strani, najbolji igrač Premijer lige Zajko Zeba priželjkuje pobjedu već u prvoj utakmici u Sloveniji. "Idemo u Maribor pobijediti. Imamo dosta vremena spremiti se za te utakmice i moramo u njih ući hladnih glava. Mislim da nismo bez šansi. Na njihovoj je strani definitivno iskustvo jer su prošle godine igrali grupnu fazu Europske lige", istaknuo je Zeba za sportsport.ba.

Osim Hajduka, Osijeka i Slaven Belupa, još će jedan hrvatski klub zaigrati u kvalifikacijama za Europsku ligu. Doprvak BiH Široki Brijeg u drugom pretkolu očekuje pobjednika ogleda između četvrtoplasirane momčadi irske Premier lige, St. Patrick's Athletica, te ÍBV-a, trećeg sastava islandskog prvenstva. Prvu će utakmicu igrati na svom travnjaku 19. srpnja, a uzvrat u Irskoj ili na Islandu sedam je dana poslije.

Plavi očekuju nastavak natjecanja, neovisno protiv koga se sastanu. "Naravno da smo zadovoljni ždrijebom. Smatramo da nam je sreća bila naklonjena i mislim da imamo izgledne šanse za prolazak u treće pretkolo. Dakako, ne smijemo otpisati nijednog protivnika, ali objektivno gledajući, mislim da smo kvalitetniji i da nećemo imati većih problema", rekao je tajnik kluba s Pecare, Josip Bevanda.

Osim u drugom pretkolu Lige prvaka, dvije momčadi s područja nekadašnje države susrest će se i u prvom pretkolu Europske lige. Banjalučki Borac, treća momčad BiH, sastat će se s osvajačem kupa Crne Gore, Čelika iz Nikšića.

"Kad smo gledali klubove koji nas mogu dopasti, sigurno smo donekle priželjkivali ekipu Čelika. No, dobro poznajem situaciju u crnogorskom nogometu - moramo biti oprezni. Borac će u oba susreta ići na pobjedu", izjavio je trener Banjalučana Slaviša Božičić o svojoj prvoj europskoj prepreci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • JeremijaX27.06.2012. u 16:44
    Oš da ti kažem otvoreno, kratko i jasno? Ne seri!!
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 16:34
    Široki je hrvatski klub?!?! Pa zar se onda i njihov koeficijent pripisuje našim klubovima ili šta?! Dajte nemojte pisati gluposti u tekstovima, pa vi ste jedan ozbiljan portal!!! To ti je isto kao da Croatia iz Toronta osvoji neki sjevernoamerički trofej, pa da napišete kako su ga osvojili Hrvati!
    Obrisan korisnik