Nogomet

Schweinsteiger propustio još dva treninga zbog problema s gležnjem

Ante Zovko • ponedjeljak, 25.06.2012.
Schweinsteiger propustio još dva treninga zbog problema s gležnjem
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U stožeru njemačke reprezentacije nadaju se kako će veznjak Bastian Schweinsteiger biti spreman za polufinalni ogled Europskog prvenstva s Italijom.

Njemačka i Italija igrat će u Varšavi u četvrtak. Bayernov veznjak Bastian Schweinsteiger do tada bi, nadaju se Nijemci, trebao biti spreman. Trener vratara Andreas Köpke rekao je na konferenciji za medije u ponedjeljak:

"Ima manjih problema s gležnjem. Nije trenirao dva dana i intenzivno se posvetio rehabilitaciji. Danas ga očekujemo na treningu i trebao bi biti spreman za četvrtak."

Schweinsteiger, koji se i pojavio na treningu kasnije, počeo je sve četiri utakmice na Euru. U nedjelju je rekao kako su ga bolovi u gležnju ometali u kretanju i predaji lopte.

Njegov suigrač Mesut Özil komentirao je: "Bastian je igrač svjetske klase i predvodnik ove momčadi. Nadam se da će biti spreman za utakmicu."

Njemačka će protiv Italije tražiti svoj drugi uzastopni plasman u finale Europskog prvenstva i prvi trofej nakon slavlja u Londonu 1996.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 19:09
    ako ne bude Švanštajger potpuno spreman u ove dvije zadnje ključne utakmice švabama to če biti itekako veliki problem.Previše je važna njegova uloga u timu
    Obrisan korisnik