Nogomet

Ozobić: "Idealno bi bilo 2:0 u prvoj utakmici na Poljudu"

Ante Zovko • ponedjeljak, 25.06.2012.
Ozobić: "Idealno bi bilo 2:0 u prvoj utakmici na Poljudu"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk je na pripremama u Njemačkoj saznao ime svog prvog ovosezonskog protivnika. Njegove mlade snage očekuju teške dvoboje protiv Skonta.

Ždrijeb drugog pretkola Europske lige u ponedjeljak je Hajduku dodijelio Skonto iz Rige, višestrukog latvijskog prvaka. Splićani se nalaze na pripremama u Bad Reichenhallu i komentirali su da očekuju prolaz u treće pretkolo, ali ne gladak.

Steven Luštica izjavio je za Hajdukove službene stranice da bi mu bilo draže da se prva utakmica igra na gostujućem terenu. 19. srpnja Hajduk će ugostiti Latvijce, a uzvrat je sedam dana kasnije.

"Bit će teško, Hajdukovi europski dvoboji su uvijek vrlo neizvjesni. Bez obzira jesmo li pobjeđivali ili gubili. Možda bi nam bilo lakše da je uzvrat na Poljudu, ali sad nema izbora, moramo igrati hrabro i vjerovati u pobjedu. Proći ćemo ih", rekao je.

Prva utakmica je ključ, smatra Filip Ozobić, koji je ponudio i recept za prolaz kluba osnovanog 1991. godine.

"Malo znamo o njima, kao, vjerujem, i oni o nama. U prvoj utakmici na Poljudu moramo napraviti što bolji rezultat, a bio bih zadovoljan s pobjedom od dva gola razlike. Idealno bi bilo, na primjer, 2:0. Na ovim pripremama odlično radimo, te sam siguran da ćemo se do 19. srpnja izvrsno pripremiti i proći preko Skonta u treće pretkolo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 15:54
    mozda bolje da vide Hajduka jer će postat sigurni u prolaz a to je uvijek dobro :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 13:31
    Maris Verpakovskis je izjavio da je i Skonto u financijskim poteškoćama kao hajduk, i da igraju 90% igrači iz njihove omladinske škole. Znači bit će to okršaj sviju omladinskih škola, a ja prednost dajem hajduku. Još jedna, naizgled nevažna, prednost hajduka je to što hajduk može gledati dvoboje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom25.06.2012. u 23:37
    Ja ne bi 2:0 jer je opće poznato da je to najgori mogući rezultat, bolje je gubit 2:0 nego vodit pa se igrači opuste, ovako primiš 2 komada zapneš i dostigneš. Tako da meni idealno zvuči 3:0, kakvih 2:0 Filipe, šta ti je, to je nagori mogući scenarij
    The Phantom
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 23:09
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 22:41
    ma šalim se, ali 2:0 je z.j.b.n rezultat, misliš da imaš prednost a nemaš ništ...a i Hajduk ima nekak takav mentalitet da bi mogli pomislit, evo 2 razlike gotovo je a na kraju pušiona. Akaj se tiče prijenosa na HTVu, dragi moj Peđo, dok nam je Bruno urednik... [više na forumu]
    Obrisan korisnik