Nogomet

Prandelli: "Radije bih da oni postignu gol iz kontranapada nego da se mi konstantno branimo 20 minuta"

Ante Zovko • ponedjeljak, 25.06.2012.
Prandelli: "Radije bih da oni postignu gol iz kontranapada nego da se mi konstantno branimo 20 minuta"
Foto: EPA

Protiv Njemačke u polufinalu Europskog prvenstva Italija mora preuzimati rizik, rekao je talijanski izbornik Cesare Prandelli koji je i pozvao Uefu da promijeni kalendar natjecanja.

Dan nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2) njegova Italija izbacila Englesku s Eura, izbornik Cesare Prandelli posvetio je pozornost polufinalnom protivniku, Njemačkoj.

"Moramo preuzimati rizik, a ne braniti se u našem kaznenom prostoru. Radije bih da oni postignu gol iz kontranapada nego da se mi konstantno branimo 20 minuta", rekao je.

Dodao je da je svjestan obrambenih slabosti svoje momčadi i da bi Njemačka mogla u potpunosti promijeniti najisturenije igrače u odnosu na četvrtfinalni ogled protiv Grčke (4:2). Rekao je da Njemačka obično igra s jednim napadačem i veznjacima koji šire obranu i služe kao lažne špice.

"Taktički aspekti su naš najmanji problem. Dobro uspostavljamo ravnotežu. Kada imate takav kapacitet, morate ga iskoristiti", komentirao je Prandelli činjenicu da je Italija imala 68 posto posjeda lopte protiv Engleske.

Stao je u obranu napadačkog dvojca Antonio Cassano - Mario Balotelli. "Dobro je imati igrača poput Cassana barem 40-50 minuta. Odigrao je četiri utakmice nakon nekoliko mjeseci neaktivnosti. Ali je jučer bio umoran. Bila je to najteža utakmica za njega i Balotellija. Zadovoljan sam Balotellijevom igrom. Od njega je zatraženo da izvlači središnje braniče i to je i učinio. Neodstajalo mu je sreće i pameti pred golom."

Njemačka je četvrtfinale igrala u petak i u polufinalni dvoboj ulazi s dva dana više odmora. Prandelli je uputio kritiku europskoj nogometnoj organizaciji:

"UEFA mora riješiti taj problem s kalendarom. Ili će produžiti turnir ili ćemo mi pronaći drugo rješenje. Ako se to ne riješi, imat ćemo jako nezanimljivo finale."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 11:06
    Idemo po finale!
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir26.06.2012. u 09:23
    Njemačka je četvrtfinale igrala u petak i u polufinalni dvoboj ulazi s dva dana više odmora. Prandelli je uputio kritiku europskoj nogometnoj organizaciji: "UEFA mora riješiti taj problem s kalendarom. Ili će produžiti turnir ili ćemo mi pronaći drugo rješenje. Ako se to ne riješi, imat ćemo... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 23:57
    hvala ti cesare na spektaklu s engleskom...premda bez golova, mislim da je svaki ljubitelj nogometa mogao uzivat u 120 minuta modernog ofanzivnog nogometa za razliku od sramotnog engleskog pristupa... ono sto raduje je ova generacija novih talijanskih trenera koji vise ne idu samo na rezultat, nego... [više na forumu]
    Obrisan korisnik